hola

El vehicle elèctric compartit de la cooperativa Som Mobilitat a Santa Perpètua ha realitzat més de 22.000 quilòmetres des que es va posar al servei de la ciutadania l’octubre de 2018, segons ha informat la Regidoria de Desenvolupament Local. La xifra suposa un estalvi de 3,8 tones de CO2 en els més de 550 viatges realitzats durant aquest període.

L’any 2020, malgrat les restriccions de mobilitat i els tres mesos d’estat d’alarma, el vehicle va donar servei a 50 usuaris únics que van realitzar 132 desplaçaments amb un total de 5.524 quilòmetres i una reducció de prop d’una tona de CO2. La Regidoria recorda que les persones interessades a participar al projecte, veïns i/o treballadors de Santa Perpètua, s’han d’inscriure al web de la Riera de Caldes vehicleelectric.rieradecaldes.com. L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda a finals de l’any 2018, en el marc del projecte de suport a la mobilitat elèctrica i sostenible, va establir un acord amb Som Mobilitat per posar a disposició de la ciutadania un vehicle elèctric compartit. L’objectiu del projecte és donar a conèixer la mobilitat elèctrica compartida i reduir la contaminació i el volum de vehicles a Santa Perpètua. El vehicle actualment es troba a l’aparcament de la Granja Soldevila i es pot reservar a través d’una aplicació mòbil que permet obrir i tancar el vehicle fàcilment.

L’Ajuntament impulsa el projecte regalant quinze hores d’utilització gratuïta per tal que tots els ciutadans puguin provar el servei. La Regidoria de Desenvolupament Local informa que els usuaris registrats “utilitzen majoritàriament el cotxe compartit per fer desplaçaments no habituals, curts, com per exemple per anar a l’Hospital de Mollet o per fer encàrrecs puntuals a llocs on no és possible arribar en transport públic. O per fer alguna sortida de cap de setmana amb la família o amics”. El departament municipal assenyala que “d’aquesta manera, es fa innecessari tenir en propietat un segon cotxe o fins i tot tenir cotxe, amb l’estalvi que això suposa”.

 

Foto: El vehicle del programa està aparcat a l'estacionament del complex Granja Soldevila / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Mercat Municipal estrena dues noves parades
12 Abr 2024 13:32 - RedaccióEl Mercat Municipal estrena dues noves parades

Aquest divendres 12 d’abril entren en funcionament dues noves parades al Mercat Municipal. A través [ ... ]

L'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua
05 Abr 2024 13:16 - RedaccióL'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua

El març ha finalitzat amb 1.222 persones desocupades a Santa Perpètua, sis menys que al mes de febrer [ ... ]

Aquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local
05 Abr 2024 12:59 - RedaccióAquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local

L’Ajuntament de Santa Perpètua iniciarà les formacions adreçades a empreses, autònoms i al comerç [ ... ]