hola

Santa Perpètua acaba l'any amb 1.638 persones aturades, 200 més que en relació al 2019. La xifra suposa un increment del 13,9% encara que la situació al municipi ha estat més favorable que al conjunt de Catalunya on l'atur s'ha incrementat en un 28,2%, segons dades de l’Observatori de la Regidoria de Desenvolupament Local. L’atur intermensual ha crescut un punt percentual més al municipi (3,2%), si es compara amb Catalunya. Al desembre es va registrar a Santa Perpètua 57 persones aturades més trencant una dinàmica de quatre mesos de creació d'ocupació.

El desembre l’atur intermensual va créixer una mica més entre els homes (4,3%) que entre les dones (3,1%). Si es compara amb fa un any l’atur masculí ha crescut força més que el femení. El darrer any l’atur s’ha incrementat en més força dins el col·lectiu de persones amb estudis secundaris o formació professional, amb un 24% més d’atur. Igualment alt és entre els professionals amb estudis tècnics superiors (+20) i formació universitària de primer cicle (+19%).

El nombre de demandes d'ocupació continua en ascens, tot i que s'estabilitza el creixement intermensual amb valors relatius al voltant de l'1%. Respecte el mes anterior, el nombre de demandants d'ocupació amb feina descendeix en 15 persones, mentre que les demandes dels no ocupats creix en 58 persones, segons informa l’Observatori.

A nivell de la resta de demandants d’ocupació, el principal creixement també s’ha produït entre els homes, que ha multiplicat pràcticament per 7 els valors de fa un any. En el cas de les dones és sis vegades més gran.


Foto: Punt d'Autoservei del SOC / Joel Mesas

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'INS Andreu Nin del Vendrell guanya l'onzena edició de l'ElectroCat
27 Maig 2024 11:47 - RedaccióL'INS Andreu Nin del Vendrell guanya l'onzena edició de l'ElectroCat

L'onzena edició de l'ElectroCat va cloure el 24 de maig amb molt bones valoracions per part de l’organització, [ ... ]

Contractades quinze persones a través del programa Treball als barris
23 Maig 2024 09:13 - RedaccióContractades quinze persones a través del programa Treball als barris

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i l’empresa municipal Mogoda Serveis han contractat quinze [ ... ]

Catorze equips participaran a l’ElectroCatFP que estrena circuit
14 Maig 2024 13:48 - RedaccióCatorze equips participaran a l’ElectroCatFP que estrena circuit

Catorze equips participaran el dissabte 25 de maig en l’onzena edició de l’ElectroCatFP. L’Ajuntament [ ... ]