hola

Santa Perpètua acaba l'any amb 1.638 persones aturades, 200 més que en relació al 2019. La xifra suposa un increment del 13,9% encara que la situació al municipi ha estat més favorable que al conjunt de Catalunya on l'atur s'ha incrementat en un 28,2%, segons dades de l’Observatori de la Regidoria de Desenvolupament Local. L’atur intermensual ha crescut un punt percentual més al municipi (3,2%), si es compara amb Catalunya. Al desembre es va registrar a Santa Perpètua 57 persones aturades més trencant una dinàmica de quatre mesos de creació d'ocupació.

El desembre l’atur intermensual va créixer una mica més entre els homes (4,3%) que entre les dones (3,1%). Si es compara amb fa un any l’atur masculí ha crescut força més que el femení. El darrer any l’atur s’ha incrementat en més força dins el col·lectiu de persones amb estudis secundaris o formació professional, amb un 24% més d’atur. Igualment alt és entre els professionals amb estudis tècnics superiors (+20) i formació universitària de primer cicle (+19%).

El nombre de demandes d'ocupació continua en ascens, tot i que s'estabilitza el creixement intermensual amb valors relatius al voltant de l'1%. Respecte el mes anterior, el nombre de demandants d'ocupació amb feina descendeix en 15 persones, mentre que les demandes dels no ocupats creix en 58 persones, segons informa l’Observatori.

A nivell de la resta de demandants d’ocupació, el principal creixement també s’ha produït entre els homes, que ha multiplicat pràcticament per 7 els valors de fa un any. En el cas de les dones és sis vegades més gran.


Foto: Punt d'Autoservei del SOC / Joel Mesas

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Mercat Municipal estrena dues noves parades
12 Abr 2024 13:32 - RedaccióEl Mercat Municipal estrena dues noves parades

Aquest divendres 12 d’abril entren en funcionament dues noves parades al Mercat Municipal. A través [ ... ]

L'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua
05 Abr 2024 13:16 - RedaccióL'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua

El març ha finalitzat amb 1.222 persones desocupades a Santa Perpètua, sis menys que al mes de febrer [ ... ]

Aquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local
05 Abr 2024 12:59 - RedaccióAquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local

L’Ajuntament de Santa Perpètua iniciarà les formacions adreçades a empreses, autònoms i al comerç [ ... ]