hola

Santa Perpètua acaba l'any amb 1.638 persones aturades, 200 més que en relació al 2019. La xifra suposa un increment del 13,9% encara que la situació al municipi ha estat més favorable que al conjunt de Catalunya on l'atur s'ha incrementat en un 28,2%, segons dades de l’Observatori de la Regidoria de Desenvolupament Local. L’atur intermensual ha crescut un punt percentual més al municipi (3,2%), si es compara amb Catalunya. Al desembre es va registrar a Santa Perpètua 57 persones aturades més trencant una dinàmica de quatre mesos de creació d'ocupació.

El desembre l’atur intermensual va créixer una mica més entre els homes (4,3%) que entre les dones (3,1%). Si es compara amb fa un any l’atur masculí ha crescut força més que el femení. El darrer any l’atur s’ha incrementat en més força dins el col·lectiu de persones amb estudis secundaris o formació professional, amb un 24% més d’atur. Igualment alt és entre els professionals amb estudis tècnics superiors (+20) i formació universitària de primer cicle (+19%).

El nombre de demandes d'ocupació continua en ascens, tot i que s'estabilitza el creixement intermensual amb valors relatius al voltant de l'1%. Respecte el mes anterior, el nombre de demandants d'ocupació amb feina descendeix en 15 persones, mentre que les demandes dels no ocupats creix en 58 persones, segons informa l’Observatori.

A nivell de la resta de demandants d’ocupació, el principal creixement també s’ha produït entre els homes, que ha multiplicat pràcticament per 7 els valors de fa un any. En el cas de les dones és sis vegades més gran.


Foto: Punt d'Autoservei del SOC / Joel Mesas

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Desenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació
30 Maig 2023 13:55 - RedaccióDesenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació

Les regidories de Desenvolupament Local i Comerç han rebut 185.000 euros de la Diputació de Barcelona [ ... ]

L'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP
29 Maig 2023 10:53 - RedaccióL'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP

L’Institut Andreu Nin d’El Vendrell es va proclamar dissabte 27 de maig guanyador de la desena edició [ ... ]

Nou equips posen a prova dissabte els seus prototips de vehicles elèctrics al Recinte Firal
26 Maig 2023 10:06 - RedaccióNou equips posen a prova dissabte els seus prototips de vehicles elèctrics al Recinte Firal

El Recinte Firal de Santa Perpètua acull aquest dissabte 27 de maig la desena edició de l’ElectroCatFP, [ ... ]