hola

El projecte anual Indústria 4.0 de la Riera de Caldes que hauria d’acabar aquest 31 de desembre s’allargarà fins el mes de març de 2021 a causa de la pandèmia, segons ha informat la Regidoria de Desenvolupament Local. Indústria 4.0 té com a grans objectius accelerar l’adopció d’estratègies i la implantació de tecnologies 4.0 a les empreses; facilitar la formació, el reciclatge i l’especialització de professionals; i sensibilitzar i promoure les vocacions industrials entre els joves, les persones desocupades i la ciutadania en general. El projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals i inclou grans actuacions com formació en realitat virtual; l’espai de fabricació digital SPMakers; i la iniciativa Task Force.

Al projecte de realitat virtual han participat aquest any set empreses, autònoms i treballadors en actiu i 23 persones aturades o en cerca d’una millor feina inscrites al SOC.

El projecte SPMakers ha comptat amb la participació de 25 empreses, autònoms i treballadors que han realitzat tallers d’especialització en Fabricació Digital. També s’ha registrat 82 participants de centres formatius i 35 persones aturades o inscrites al SOC per a la millora de feina.

La Regidoria de Desenvolupament Local informa que fins al 30 de novembre s’han realitzat nou accions formatives dirigides a empreses i persones emprenedores, amb un total de 60 participants. D’altra banda s’ha atès a quatre empreses en la realització de projectes específics per a la fabricació digital. A més, onze empreses han participat al programa Task Force i han iniciat una consultoria especialitzada en la transformació cap a l’indústria 4.0, mitjançant l’acompanyament en una diagnosi, pla d’acció i suport a la implantació de les tecnologies més adequades.

També s’han realitzat quatre sessions introductòries dirigides a estudiants, amb un total de 82 participants. A data de 30 de novembre s’han realitzat quatre accions formatives dirigides a empreses i persones emprenedores, amb un total de 22 participacions, i una acció de capacitació iniciada el 23 de novembre amb 8 persones participants.

Desenvolupament Local ha informat que com a novetat en aquesta edició 2020 s’ha incorporat al web del programa una nova secció de fitxes resum per tecnologies 4.0 disponibles a l’espai SPMakers per conèixer el seu funcionament i especificacions tècniques.


Foto: Espai SPMakers / Desenvolupament Local

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Mercat Municipal estrena dues noves parades
12 Abr 2024 13:32 - RedaccióEl Mercat Municipal estrena dues noves parades

Aquest divendres 12 d’abril entren en funcionament dues noves parades al Mercat Municipal. A través [ ... ]

L'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua
05 Abr 2024 13:16 - RedaccióL'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua

El març ha finalitzat amb 1.222 persones desocupades a Santa Perpètua, sis menys que al mes de febrer [ ... ]

Aquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local
05 Abr 2024 12:59 - RedaccióAquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local

L’Ajuntament de Santa Perpètua iniciarà les formacions adreçades a empreses, autònoms i al comerç [ ... ]