hola

Santa Perpètua de Mogoda va tancar el mes de novembre amb un total de 1.581 persones inscrites a les llistes d’atur de les Oficines de Treball de la Generalitat, amb 34 persones aturades menys que el mes anterior. La xifra representa un descens del 2,1%%. La taxa d’atur es redueix lleugerament en acabar el mes de novembre i se situa en el 12,55%. El municipi encadena quatre mesos consecutius de reducció de l’atur, segons dades de la Regidoria de Desenvolupament Local.. Els balanços interanuals però, encara revelen l'impacte de la Covid-19 al mercat de treball i l'ocupació, lluny encara de recuperar els nivells previs a la pandèmia. En el darrer any s’ha incrementat el número d’aturats en 161 persones, un increment de l’11’3%.

L'atur intermensual davalla de manera molt similar per ambdós gèneres, al voltant del 2%, mentre que les demandes d'ocupació incrementen al voltant de l'1% en ambdós grups. En el balanç interanual, l'increment de l'atur té més incidència entre els homes (un 16,3% més). D'altra banda, un dels efectes de la pandèmia sobre el mercat de treball és el creixement de les demandes d'ocupació, que es disparen respecte l'any passat.
L'atur cau en relació al més passat en els perfils amb menys formació, especialment en els perfils amb estudis primaris. L'atur interanual creix en tots els nivells formatius exceptuant el grup universitari, que es manté estable respecte l'any passat. També cau l'atur en els perfils provinents de sector terciari, el sector industrial i aquells sense ocupació anterior. En contraposició, creix un 2,1% en els perfils provinents de la construcció.

Respecte l'any passat, la Regidoria de Desenvolupament Local destaca l'increment de l'atur en el sector terciari (+105 aturats/des), el més afectat per les mesures de restricció per la pandèmia de la Covid-19 i tanmateix, el sector més nombrós en quant a llocs de treball del municipi.


Foto: Punt d'autoservei del SOC situat al Centre de Desenvolupament Local / Joel Mesas 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua encadena quatre mesos consecutius de reducció de l'atur
10 Jun 2024 13:29 - RedaccióSanta Perpètua encadena quatre mesos consecutius de reducció de l'atur

El mes de maig ha tancat amb 1.122 persones desocupades a Santa Perpètua, 19 menys que a l'abril amb [ ... ]

El Mercat celebra aquest dissabte un Vermut musical
07 Jun 2024 09:46 - RedaccióEl Mercat celebra aquest dissabte un Vermut musical

L’Associació el Mercat de Santa organitza un Vermut Musical aquest dissabte 8 de juny al Mercat Municipal. [ ... ]

S’obren les inscripcions a la restauració per participar a La Moguda Gastronòmica
30 Maig 2024 14:56 - RedaccióS’obren les inscripcions a la restauració per participar a La Moguda Gastronòmica

La Regidoria de Comerç ha obert les inscripcions per als restaurants i establiments gastronòmics de [ ... ]