hola

Santa Perpètua de Mogoda va tancar el mes de novembre amb un total de 1.581 persones inscrites a les llistes d’atur de les Oficines de Treball de la Generalitat, amb 34 persones aturades menys que el mes anterior. La xifra representa un descens del 2,1%%. La taxa d’atur es redueix lleugerament en acabar el mes de novembre i se situa en el 12,55%. El municipi encadena quatre mesos consecutius de reducció de l’atur, segons dades de la Regidoria de Desenvolupament Local.. Els balanços interanuals però, encara revelen l'impacte de la Covid-19 al mercat de treball i l'ocupació, lluny encara de recuperar els nivells previs a la pandèmia. En el darrer any s’ha incrementat el número d’aturats en 161 persones, un increment de l’11’3%.

L'atur intermensual davalla de manera molt similar per ambdós gèneres, al voltant del 2%, mentre que les demandes d'ocupació incrementen al voltant de l'1% en ambdós grups. En el balanç interanual, l'increment de l'atur té més incidència entre els homes (un 16,3% més). D'altra banda, un dels efectes de la pandèmia sobre el mercat de treball és el creixement de les demandes d'ocupació, que es disparen respecte l'any passat.
L'atur cau en relació al més passat en els perfils amb menys formació, especialment en els perfils amb estudis primaris. L'atur interanual creix en tots els nivells formatius exceptuant el grup universitari, que es manté estable respecte l'any passat. També cau l'atur en els perfils provinents de sector terciari, el sector industrial i aquells sense ocupació anterior. En contraposició, creix un 2,1% en els perfils provinents de la construcció.

Respecte l'any passat, la Regidoria de Desenvolupament Local destaca l'increment de l'atur en el sector terciari (+105 aturats/des), el més afectat per les mesures de restricció per la pandèmia de la Covid-19 i tanmateix, el sector més nombrós en quant a llocs de treball del municipi.


Foto: Punt d'autoservei del SOC situat al Centre de Desenvolupament Local / Joel Mesas 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua encadena el quart mes consecutiu de reducció de l'atur
08 Jun 2023 13:52 - RedaccióSanta Perpètua encadena el quart mes consecutiu de reducció de l'atur

El mes de maig ha tancat amb un total de 1.205 persones en situació d’atur a Santa Perpètua de Mogoda. [ ... ]

Desenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació
30 Maig 2023 13:55 - RedaccióDesenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació

Les regidories de Desenvolupament Local i Comerç han rebut 185.000 euros de la Diputació de Barcelona [ ... ]

L'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP
29 Maig 2023 10:53 - RedaccióL'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP

L’Institut Andreu Nin d’El Vendrell es va proclamar dissabte 27 de maig guanyador de la desena edició [ ... ]