hola

Santa Perpètua de Mogoda va tancar el mes d’octubre amb un total de 1.615 persones inscrites a les llistes d’atur de les Oficines de Treball de la Generalitat, amb 29 persones aturades menys que el mes anterior. La xifra representa un descens de l'1,8%. La taxa d’atur es redueix lleugerament en acabar el mes d’octubre i se situa en el 12,79%.

La situació del municipi respecte a l’any passat és força pitjor, tot i que en els darrers mesos s’han anat reduint les diferències dels balanços interanuals. En aquest sentit, Santa Perpètua de Mogoda té un 12,8% més d’atur que fa un any (183 aturats més). El creixement de l’atur a la ciutat ha estat de la meitat en comparació amb el valor provincial i del conjunt de Catalunya, segons dades de la Regidoria de Desenvolupament Local.

Del nombre total d'aturats, 846 són majors de 46 anys; 496 estan a la franja de 30 a 44 anys; i 273 són menors de 29 anys. Per sexes, 951 són dones i 664, homes.

Respecte el mes passat, cau l'atur en els perfils amb amb formació secundària o superior, especialment en els segments amb més formació acadèmica. L'atur interanual creix de manera transversal en tots els perfils formatius, però ho fa amb especial incidència en els perfils sense formació, els perfils amb formació professional i els perfils post-secundaris i universitaris de primer cicle.

En nombre de demandes d'ocupació continua en ascens, tot i que s'estabilitza el creixement intermensual amb valors relatius per damunt de l'1,0%. Santa Perpètua comptabilitza a l'octubre 4.446 demandants. Respecte el mes anterior, el nombre de demandants d'ocupació amb feina creix en 84 persones, mentre que les demandes dels no ocupats davallen en 28 persones. Un dels efectes de la pandèmia sobre el mercat de treball és el creixement de les demandes d'ocupació, que es disparen respecte l'any passat.


Foto: Una usuària al Punt del SOC ubicat al Centre de Desenvolupament Local / Joel Mesas

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua encadena el quart mes consecutiu de reducció de l'atur
08 Jun 2023 13:52 - RedaccióSanta Perpètua encadena el quart mes consecutiu de reducció de l'atur

El mes de maig ha tancat amb un total de 1.205 persones en situació d’atur a Santa Perpètua de Mogoda. [ ... ]

Desenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació
30 Maig 2023 13:55 - RedaccióDesenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació

Les regidories de Desenvolupament Local i Comerç han rebut 185.000 euros de la Diputació de Barcelona [ ... ]

L'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP
29 Maig 2023 10:53 - RedaccióL'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP

L’Institut Andreu Nin d’El Vendrell es va proclamar dissabte 27 de maig guanyador de la desena edició [ ... ]