hola

L'empresa perpetuenca Grup Embotits Subirats i Nutrex Pinsos han creat la societat Cria Responsable S.L. amb l'objectiu de “comptar amb un procés productiu completament verticalitzat que asseguri el benestar animal i la sostenibilitat de les instal·lacions ”, segons explica Meritxell Subirats, CEO d'Embotits Subirats. Així, el grup tanca el cicle productiu i incorpora dues granges porcines catalanes.

Per a Subirats, comptar amb granges pròpies els permetrà estandarditzar els processos, prendre decisions sobre el model de cria i la genètica dels animals, crear fórmules nutricionals a mida i controlar la qualitat de forma integral, segons han explicat en un comunicat. D’aquesta manera, el cicle serà totalment tancat i controlat per Subirats i “el consumidor guanyarà encara més”. Meritxell Subirats ha afirmat que “la nostra voluntat és enfortir el segell de qualitat que ha caracteritzat la nostra família; el compromís Subirats amb l'excel·lència és el motor real d’aquesta integració i del creixement del grup”.

El primer pas ha estat la incorporació de les dues granges. Una de la Vall d'en Basn (Garrotxa) i una altra de Cistella (Alt Empordà), però amb l’objectiu de sumar-ne de noves i fer front a les necessitats de matèria primera de Subirats. Les dues noves granges Subirats tenen capacitat per 350 mares i uns 10.000 porcs. Actualment, Subirats compra la carn a una desena d’explotacions ramaderes porcines catalanes, que treballen en exclusivitat per a ells. La fita a llarg termini és abastir tot el grup per la producció d’embotits. La incorporació de noves granges, estrictament seleccionades, sempre serà sota criteris de proximitat i de cria responsable.

Així doncs les dues granges s’afegeixen a les quatre empreses que integren el grup: l’escorxador (Vic, Osona), l’assecador de pernils (Hostalets de Balenyà, Osona), la planta de llescats i desossats (Centelles, Osona) i la fàbrica i obrador dels elaborats (Santa Perpètua de Mogoda, Vallès Occidental). Tots els mitjans productius de Subirats estan situats a Catalunya, d'aquesta manera el grup contribueix a la dinamització de l'economia del territori.

Tres generacions Subirats, mestres del sabor des de 1926

La història de Subirats comença l’any 1926, quan en Jaume i la Maria van obrir una botiga de queviures a Santa Perpètua de Mogoda. Amb els anys, va donar lloc a tres cansaladeries regentades pels seus fills.
El 1978, Jaume Subirats, nét del fundador, va unir els tres germans sota les sigles SSS per crear Embotits Subirats: un grup empresarial familiar que, durant tres generacions, ha perfeccionat l’elaboració d’embotits propis. L’any 1979, a Hostalets de Balenyà, naixia l’assecador de pernils. I més tard s'obrí la planta de desossat i emmotllatge d’embotits a Centelles.

I actualment, després de tres generacions, de nou són tres germans Subirats qui encapçalen l’empresa: la Meritxell, l'Elisabeth i l'Agustí tornen a representar les tres esses. “Seguim apostant per oferir la màxima qualitat i el saber fer més tradicional. Per a nosaltres és molt important mantenir l'essència dels orígens i continuar amb el llegat de la nostra família, com ens va transmetre el nostre pare”, explica la Meritxell.

Donant sentit a les tres esses, les SSS de Subirats, i al sabor de l’origen. La suma de l’experiència, l’esforç, la tradició i la innovació han situat el grup Embotits Subirats com a referent del sector al sud d’Europa, segons destaca el grup en un comunicat.

 

Foto: Els germans Subirats Agustí, Meritxell i Elisabeth, a la seu del grup / Dani Rovira

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua encadena el quart mes consecutiu de reducció de l'atur
08 Jun 2023 13:52 - RedaccióSanta Perpètua encadena el quart mes consecutiu de reducció de l'atur

El mes de maig ha tancat amb un total de 1.205 persones en situació d’atur a Santa Perpètua de Mogoda. [ ... ]

Desenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació
30 Maig 2023 13:55 - RedaccióDesenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació

Les regidories de Desenvolupament Local i Comerç han rebut 185.000 euros de la Diputació de Barcelona [ ... ]

L'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP
29 Maig 2023 10:53 - RedaccióL'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP

L’Institut Andreu Nin d’El Vendrell es va proclamar dissabte 27 de maig guanyador de la desena edició [ ... ]