hola

Santa Perpètua de Mogoda acaba el mes d’agost amb un total de 1.656 persones inscrites a les llistes d’atur de les Oficines de Treball de la Generalitat, amb 22 aturats més que el juliol. Aquesta xifra representa un increment del 1,3%, segons dades de l’Observatori socieconòmic de l’Ajuntament de Santa Perpètua. L’increment de l’atur al municipi es produeix a un ritme inferior que en els àmbits supraterritorials. Santa Perpètua registra un 16,5% més d’atur que fa un any (235 persones més). Es el cinquè més consecutiu d’increments de l’atur interanual per damunt del 10%.

L’atur en el mes d’agost creix més en el col·lectiu masculí (+2,0%), mentre que entre les dones l’increment és de la meitat (+0,9%) Per grups d’edat, augmenta de manera transversal, però amb valors relatius per sota de l’1%, amb l’excepció del segment d’edat d’entre 30 i 44 anys, on la desocupació incrementa un 2,3%. L’atur creix un 13,0% entre els universitaris i un 4,3% entre les persones amb formació postsecundària.

Demandants d’ocupació

D’altra banda, el total de persones demandants d’ocupació del municipi, dada que inclou tant les persones aturades registrades com els demandants de feina ocupats, ha incrementat un 4,4% durant el mes d’agost (+182 persones). En els darrers mesos han incrementat amb molta força les demandes d’ocupació arreu del territori. A Santa Perpètua, durant el mes d’abril es va produir un pic en el nombre de demandes, que va créixer en gairebé un 70% (+1.300 persones). Durant el maig el creixement va ser de prop del 28% (+855 demandants), i va estabilitzar-se al voltant de les 4.100 persones durant els mesos de juny i juliol. En finalitzar el mes d’agost, el nombre de persones del municipi que estan apuntades al SOC com a sol·licitants de feina ascendeix fins a 4.337, de les quals 2.593 estan ocupades. Si s’agafa com a referència la dada del mes de març, l’increment en aquest darrer grup ha estat d’un 822,8% (+2.300 persones). Aquest creixement es va produir per l’allau d’ERTOs sol·licitats arreu del territori, tenint en compte que les persones en situació d’ERTO resten automàticament comptabilitzades en els registres de demandants d’ocupació.


Foto: Centre de Desenvolupament Local / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Desenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació
30 Maig 2023 13:55 - RedaccióDesenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació

Les regidories de Desenvolupament Local i Comerç han rebut 185.000 euros de la Diputació de Barcelona [ ... ]

L'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP
29 Maig 2023 10:53 - RedaccióL'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP

L’Institut Andreu Nin d’El Vendrell es va proclamar dissabte 27 de maig guanyador de la desena edició [ ... ]

Nou equips posen a prova dissabte els seus prototips de vehicles elèctrics al Recinte Firal
26 Maig 2023 10:06 - RedaccióNou equips posen a prova dissabte els seus prototips de vehicles elèctrics al Recinte Firal

El Recinte Firal de Santa Perpètua acull aquest dissabte 27 de maig la desena edició de l’ElectroCatFP, [ ... ]