hola

L'Ajuntament de Polinyà ha pres el relleu en la presidència de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC) al Consistori de Sentmenat. La constitució de la nova assemblea i els comitès executius i tècnic de l'ens i el relleu en la presidència va tenir lloc ahir dimarts 25 de febrer al Centre de Serveis per a les empreses i l'emprenedoria de Polinyà, Can Gavarra.

A L'acte, van assistir els sis primers edils de l'AMERC, acompanyats de regidors i personal tècnic dels municipis. La presidència de l'AMERC és rotatòria i de caràcter anual i amb aquest darrer relleu s'haurà completat el primer cicle en què tots els ajuntaments de l'ens hauran exercit aquesta responsabilitat.

Durant l'acte, l’alcalde de Polinyà i nou president de l'AMERC, Javier Silva Pérez, va agafar el compromís d'impulsar els programes i activitats vigents actualment i “promoure els tres àmbits que es van definir com a prioritaris en aquest pròxim mandat: l’impuls a la transició energètica, la promoció de la mobilitat sostenible i la millora de l’ocupació com a factor de cohesió social i de millora de la qualitat de vida”.

Per la seva part, l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, que va ser la primera en presidir l’AMERC i serà la que iniciarà el segon cicle de rotació l'any vinent, va recordar “que el 2014 preteníem fer una associació de municipis que ens obrís portes i noves perspectives i, això, jo crec que ho hem aconseguit”. També va assenyalar la necessitat de renovació i de revisió del Pla estratègic de l'AMERC, va agrair la tasca realitzada per la presidència sortint i va desitjar molts encerts a l'alcalde de Polinyà en el relleu. Isabel Garcia va destacar la pluralitat de les alcaldies representades però va lamentar ser la única alcaldessa entre els altres cinc primers edils dels municipis de l'Associació.

L’AMERC està formada pels municipis de Caldes de Montbui, Sentmenat, Palau-solità i Plegamans, la Llagosta, Polinyà i Santa Perpètua de Mogoda. En total, abasta una àrea geogràfica de 109 km2 amb una població de 89.000 habitants i un teixit empresarial que inclou 32 polígons amb unes 3.500 empreses i més de 50.000 llocs de treball. Hi destaca una gran concentració de firmes del sector del metall, així com una significativa presència d'empreses capdavanteres en els sectors alimentari, químic i farmacèutic, de transformació de plàstic i cautxú, i d'arts gràfiques. La presència d'importants empreses de transport i logística i la ubicació a l'extrem sud de l'eix de la Central Integrada de Mercaderies (CIM) del Vallès i de la projectada Central Intermodal de La Llagosta, completen una estructura empresarial amb gran potencial.

Foto: Trobada de l'AMERC a Can Gavarra / Ajuntament de Polinyà
0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Mercat Municipal estrena dues noves parades
12 Abr 2024 13:32 - RedaccióEl Mercat Municipal estrena dues noves parades

Aquest divendres 12 d’abril entren en funcionament dues noves parades al Mercat Municipal. A través [ ... ]

L'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua
05 Abr 2024 13:16 - RedaccióL'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua

El març ha finalitzat amb 1.222 persones desocupades a Santa Perpètua, sis menys que al mes de febrer [ ... ]

Aquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local
05 Abr 2024 12:59 - RedaccióAquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local

L’Ajuntament de Santa Perpètua iniciarà les formacions adreçades a empreses, autònoms i al comerç [ ... ]