hola

Santa Perpètua va acabar el 2019 amb una taxa d'atur de l'11,33% i una xifra absoluta de 1.438 persones inscrites a les llistes de l'atur de les Oficines de Treball de la Generalitat, segons dades facilitades per la Regidoria de Desenvolupament Local.

La nostra ciutat té més aturats que fa un any. La variació interanual de l’atur registral del municipi presenta un increment de l’ 2,8% amb un saldo de 39 persones desocupades més. La tendència a l’alça de l’atur perpetuenc no va en consonància amb les dinàmiques que s’experimenten en els àmbits supraterritorials on l’atur davalla de manera generalitzada.

Respecte el mes de novembre de 2019, el nombre d’aturats del municipi incrementa un 1,3% amb un total de 18 aturats/des més. Per sexes, aquest mes l’atur masculí ha augmentat un 3,2%, mentre que el femení no ha patit cap variació. Tot i això, el perfil de persones aturades per sexes continua marcant que són sent les dones les que registren una taxa d'atur més elevada amb un 59, 9% respecte el 40,1% dels homes.

En l'anàlisi de les dades globals de 2018 i 2019, destaca que la desocupació s'ha incrementat un 5,2% en el col·lectiu de persones majors de 45 anys. En nombres absoluts, hi ha gairebé 40 aturades més que l’any passat en aquesta franja d’edat. I també que l’atur de llarga durada creix un 11,3%. Una dada ha tenir en compte és que durant 2019 l'atur ha crescut entre les persones amb formació universitària un 13,3%.

Per grups d'ocupació, l’atur interanual s'incrementa en el cas dels empleats administratius i dels treballadors qualificats, amb creixements al voltant de l’11% i, en contraposició, davalla entre els operaris de maquinària 9,1% i entre els treballadors de serveis 2,7%. El sector industrial es troba en una situació pitjor que la de l’any anterior, amb un 8,2% més de desocupació i un saldo de 19 aturades més.

Segons l'informe de la Regidoria de Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Santa Perpètua, l’evolució de les taxes d’atur en els municipis de l’Eix de la Riera de Caldes denota que s’estan produint dues tendències oposades. Per un costat, Palau solità i Plegamans, Polinyà i Sentmenat, són les localitats on la taxa d’atur té una tendència reduccionista, mentre que els municipis de la Llagosta, Santa Perpètua de Mogoda, Sant Feliu de Codines i Caldes de Montbui, es troben en una dinàmica en què la desocupació evoluciona a l’alça.


Foto: Centre de Desenvolupament Local / Joel Mesas

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua encadena el quart mes consecutiu de reducció de l'atur
08 Jun 2023 13:52 - RedaccióSanta Perpètua encadena el quart mes consecutiu de reducció de l'atur

El mes de maig ha tancat amb un total de 1.205 persones en situació d’atur a Santa Perpètua de Mogoda. [ ... ]

Desenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació
30 Maig 2023 13:55 - RedaccióDesenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació

Les regidories de Desenvolupament Local i Comerç han rebut 185.000 euros de la Diputació de Barcelona [ ... ]

L'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP
29 Maig 2023 10:53 - RedaccióL'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP

L’Institut Andreu Nin d’El Vendrell es va proclamar dissabte 27 de maig guanyador de la desena edició [ ... ]