hola

Més de 400 usuaris han pres part aquest 2019 en els projectes i accions del programa Indústria 4.0. Aquest projecte de l’Ajuntament de Santa Perpètua i els municipis de l’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes (AMERC), subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), pretén accelerar l’adopció d’estratègies i la implantació de tecnologies 4.0 a les empreses; facilitar la formació, el reciclatge i l’especialització de professionals; i sensibilitzar i promoure les vocacions industrials entre els joves, els desocupats i la ciutadania.

En el marc d’aquest projecte, s’emmarquen l’espai SPMakers, accions i tallers de realitat virtual i augmentada i la iniciativa Task Force Tecnològic.

L’espai SPMakers és l’equipament emblemàtic del programa. Situat a la planta baixa del CREVE, està dotat amb tecnologies de fabricació digital, impressores 3D, talls làser i de vinil i escàner on es realitzen activitats de difusió, promoció, iniciació i suport al voltant de la fabricació digital amb l’acompanyament d’un especialista. Un total de 278 persones han pres part en alguna de les més de 70 accions organitzades per la Regidoria de Desenvolupament Local en aquest equipament, adreçades a empreses, emprenedors, instituts, persones desocupades i ciutadania en general.

El darrer trimestre de 2018, l’Espai SPMakers va introduir una nova línia d’activitats relacionades amb les realitats virtual i augmentada. L’objectiu és apropar el coneixement d’aquestes noves tecnologies que s’estan implantant en entorns virtuals i oferir formació capdavantera en aquest espai municipal de fabricació digital i de tecnologies 4.0. Durant aquest any, un total de 79 persones han participat a les accions proposades. Així, per a les persones desocupades s’han dut a terme cinc se ssions demostratives de realitat virtual, amb 29 assistents, i un taller d’especialització, amb la participació de 8 persones. Per a empreses, s’han realitzat sis sessions, amb 25 assistents i tres tallers d’especialització, amb 17 assistents.

Una altra línia d’intervenció que s’està realitzant en el marc del projecte Indústria 4.0 és la iniciativa Task Force Tecnològic, que consisteix en un assessorament i acompanyament especialitzat a les empreses, autònoms i professionals del territori amb l’objectiu d’acompanyar-los en el procés de reflexió estratègica sobre els canvis a introduir per realitzar la transformació cap a la indústria 4.0 i poder definir a continuació un primer projecte que doni inici al procés de canvi. Durant aquest 2019, s’han dut a terme dues jornades amb una quinzena de participants. Respecte de les consultories, dotze empreses han realitzat la Diagnosi tecnològica in company; set han realitzat el Projecte Management; sis han demanat suport del Banc d’Empreses Tecnològiques mentre que tres noves empreses s’hi han afegit com a proveïdors d’aquest Banc.

Per últim, també en el marc d’aquest programa, s’han realitzat dues jornades amb la participació de 25 professors de formació professional.


Foto: Taller al Centre de Desenvolupament Local / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua encadena quatre mesos consecutius de reducció de l'atur
10 Jun 2024 13:29 - RedaccióSanta Perpètua encadena quatre mesos consecutius de reducció de l'atur

El mes de maig ha tancat amb 1.122 persones desocupades a Santa Perpètua, 19 menys que a l'abril amb [ ... ]

El Mercat celebra aquest dissabte un Vermut musical
07 Jun 2024 09:46 - RedaccióEl Mercat celebra aquest dissabte un Vermut musical

L’Associació el Mercat de Santa organitza un Vermut Musical aquest dissabte 8 de juny al Mercat Municipal. [ ... ]

S’obren les inscripcions a la restauració per participar a La Moguda Gastronòmica
30 Maig 2024 14:56 - RedaccióS’obren les inscripcions a la restauració per participar a La Moguda Gastronòmica

La Regidoria de Comerç ha obert les inscripcions per als restaurants i establiments gastronòmics de [ ... ]