hola

Un total de 50 dones han participat aquest 2019 en la setena edició del dispositiu d’inserció sociolaboral Dones Competents, que organitza la Regidoria de Desenvolupament Local en el marc del programa del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) Treball als barris.

L’alcaldessa, Isabel Garcia, va presidir ahir 18 de desembre la cloenda del dispositiu, que tindrà continuïtat el proper exercici amb la nova subvenció anunciada pel SOC aquesta setmana.

El 44% de les participants d’aquesta edició, un total de 22 dones, ha aconseguit feina. Les insercions han estat vinculades a diferents sectors empresarials com ara serveis, comerç, indústria, administració, hostaleria i turisme. “Malgrat la part positiva d’aquestes dades, la recuperació econòmica dels nostres territoris continua condicionada per condicions contractuals vinculades a la temporalitat i la parcialitat, condicions que som conscients que també s’han vist reflectides en algunes d’aquestes insercions”, han apuntat des de Desenvolupament Local.

Durant la cloenda, l’alcaldessa va felicitar les participants i va recordar que l’Equip de Govern continua prioritzant dues línies de treball, “atendre a les persones que no s’han recuperat de les conseqüències de la crisi econòmica i reforçar tot allò que té a veure amb la promoció econòmica, la formació ocupacional i els serveis a les empreses”. “Tenim molt clar que, malgrat les dificultats, l’orientació i la formació relacionada amb el món del treball són molt importants per millorar la situació de la nostra ciutadania en un context en què la recuperació econòmica no ha beneficiat per igual a tothom i en què les taxes d’atur continuen sent elevades, particularment entre aquelles persones amb especials dificultats d’inserció”, va assenyalar.

En aquesta edició, s’han signat un total de set convenis amb sis empreses col·laboradores: INSI SIRA Formació, Cuina Bàrbara Cuesta S.L, Mogoda Serveis SAM, Manuela Events S.L., Residència la Florida i Magic Pack Ibérica. Aquesta última ha ofert un contracte a l’alumna en pràctiques de mitja jornada com a administrativa comptable, segons ha apuntat la Regidoria. Dotze de les participants seleccionades han realizat els mòduls d’especialització en l’àrea d’atenció al públic mentre que una vintena ha participat en els sis tallers per a l’acompanyament en la gestió de les emocions en els processos de recerca de feina i han realitzat accions de biodansa, teatre, risoteràpia, equinoteràpia, gènere-audiovisuals i artteràpia. També set dones han participat a les sortides a Barcelona Activa i a l’Hípica Can Domènech.

Aquest dispositiu integral d’orientació i inserció laboral s’adreça a dones amb dificultats d’accés al món laboral i pretén fomentar la igualtat d’oportunitats entre els homes i les dones en el mercat de treball remunerat.


Foto: Algunes de les participants al dispositiu amb l’alcaldessa i tècniques municipals / L’Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Desenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació
30 Maig 2023 13:55 - RedaccióDesenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació

Les regidories de Desenvolupament Local i Comerç han rebut 185.000 euros de la Diputació de Barcelona [ ... ]

L'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP
29 Maig 2023 10:53 - RedaccióL'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP

L’Institut Andreu Nin d’El Vendrell es va proclamar dissabte 27 de maig guanyador de la desena edició [ ... ]

Nou equips posen a prova dissabte els seus prototips de vehicles elèctrics al Recinte Firal
26 Maig 2023 10:06 - RedaccióNou equips posen a prova dissabte els seus prototips de vehicles elèctrics al Recinte Firal

El Recinte Firal de Santa Perpètua acull aquest dissabte 27 de maig la desena edició de l’ElectroCatFP, [ ... ]