hola

Un total de 50 dones han participat aquest 2019 en la setena edició del dispositiu d’inserció sociolaboral Dones Competents, que organitza la Regidoria de Desenvolupament Local en el marc del programa del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) Treball als barris.

L’alcaldessa, Isabel Garcia, va presidir ahir 18 de desembre la cloenda del dispositiu, que tindrà continuïtat el proper exercici amb la nova subvenció anunciada pel SOC aquesta setmana.

El 44% de les participants d’aquesta edició, un total de 22 dones, ha aconseguit feina. Les insercions han estat vinculades a diferents sectors empresarials com ara serveis, comerç, indústria, administració, hostaleria i turisme. “Malgrat la part positiva d’aquestes dades, la recuperació econòmica dels nostres territoris continua condicionada per condicions contractuals vinculades a la temporalitat i la parcialitat, condicions que som conscients que també s’han vist reflectides en algunes d’aquestes insercions”, han apuntat des de Desenvolupament Local.

Durant la cloenda, l’alcaldessa va felicitar les participants i va recordar que l’Equip de Govern continua prioritzant dues línies de treball, “atendre a les persones que no s’han recuperat de les conseqüències de la crisi econòmica i reforçar tot allò que té a veure amb la promoció econòmica, la formació ocupacional i els serveis a les empreses”. “Tenim molt clar que, malgrat les dificultats, l’orientació i la formació relacionada amb el món del treball són molt importants per millorar la situació de la nostra ciutadania en un context en què la recuperació econòmica no ha beneficiat per igual a tothom i en què les taxes d’atur continuen sent elevades, particularment entre aquelles persones amb especials dificultats d’inserció”, va assenyalar.

En aquesta edició, s’han signat un total de set convenis amb sis empreses col·laboradores: INSI SIRA Formació, Cuina Bàrbara Cuesta S.L, Mogoda Serveis SAM, Manuela Events S.L., Residència la Florida i Magic Pack Ibérica. Aquesta última ha ofert un contracte a l’alumna en pràctiques de mitja jornada com a administrativa comptable, segons ha apuntat la Regidoria. Dotze de les participants seleccionades han realizat els mòduls d’especialització en l’àrea d’atenció al públic mentre que una vintena ha participat en els sis tallers per a l’acompanyament en la gestió de les emocions en els processos de recerca de feina i han realitzat accions de biodansa, teatre, risoteràpia, equinoteràpia, gènere-audiovisuals i artteràpia. També set dones han participat a les sortides a Barcelona Activa i a l’Hípica Can Domènech.

Aquest dispositiu integral d’orientació i inserció laboral s’adreça a dones amb dificultats d’accés al món laboral i pretén fomentar la igualtat d’oportunitats entre els homes i les dones en el mercat de treball remunerat.


Foto: Algunes de les participants al dispositiu amb l’alcaldessa i tècniques municipals / L’Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua encadena quatre mesos consecutius de reducció de l'atur
10 Jun 2024 13:29 - RedaccióSanta Perpètua encadena quatre mesos consecutius de reducció de l'atur

El mes de maig ha tancat amb 1.122 persones desocupades a Santa Perpètua, 19 menys que a l'abril amb [ ... ]

El Mercat celebra aquest dissabte un Vermut musical
07 Jun 2024 09:46 - RedaccióEl Mercat celebra aquest dissabte un Vermut musical

L’Associació el Mercat de Santa organitza un Vermut Musical aquest dissabte 8 de juny al Mercat Municipal. [ ... ]

S’obren les inscripcions a la restauració per participar a La Moguda Gastronòmica
30 Maig 2024 14:56 - RedaccióS’obren les inscripcions a la restauració per participar a La Moguda Gastronòmica

La Regidoria de Comerç ha obert les inscripcions per als restaurants i establiments gastronòmics de [ ... ]