hola

Un total de 64 persones han fet ús activament del vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat en el marc del programa de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda amb aquesta cooperativa sense ànim de lucre, que cedeix quinze hores de mobilitat elèctrica compartida a la ciutadania del municipi i a les persones que hi treballen.

El projecte es va iniciar al novembre de 2018 i des d’aleshores i fins al mes de setembre passat, el vehicle ha recorregut 11.000 quilòmetres, segons ha informat la Regidoria de Desenvolupament Local. El Consistori perpetuenc s’ha mostrat satisfet amb aquesta iniciativa i ha anunciat que prorrogarà aquest projecte durant un any més.

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda va presentar el 15 de nove­mbre aquest projecte de promoció de la mobilitat elèctrica compartida en col·laboració amb Som Mobilitat.

Per desenvolupar-lo, el Consistori perpetuenc va adquirir una bossa de 1.715 hores a la cooperativa per repartir-les durant un any entre totes aquelles persones interessades en el projecte en paquets de 15 hores, per tal de poder provar l’experiència de conduir un Renault Zoe 100% elèctric en aquesta modalitat.

Durant aquest temps, s’han realitzat 289 reserves que han significat 1.275 hores i durant les quals s’han recorregut 10.971,8 quilòmetres. Com a mitjana, durant cada reserva ha comptat amb 244 minuts i s’han recorregut 38 quilòmetres. Els dies de la setmana amb més demanda del vehicle han estats els dimecres i els dissabtes, a primeres hores del matí i durant el migdia, segons ha informat Desenvolupament Local.

“Amb aquest petit gest, també hem contribuït a reduir les emissions de CO2 amb un total de 197,2 tones menys que si haguéssim realitzat els mateixos desplaçaments amb vehicles de combustió”, ha destacat la Regidoria.

De les 64 persones que han participat al programa municipal en aquest període, onze s’han donat d’alta a Som Mobilitat i poden fer ús del vehicle de Santa Perpètua i dels altres disponibles de la cooperativa arreu de Catalunya.

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha avançat que, donat els bons resultats obtinguts, el Consistori prorrogarà durant un any més aquesta experiència de mobilitat elèctrica compartida i adquirirà una nova bossa d’altres 1.715 hores. També ha assenyalat que el dia 29 de novembre se celebrarà una trobada al nostre municipi amb els altres cinc municipis que desenvolupen a l’actualitat aquesta experiència, que va ser pionera a Santa Perpètua.

Donar a conèixer la mobilitat elèctrica compartida, fomentar un model més optimitzat i solidari i reduir la contaminació i el volum de vehicles a Santa Perpètua són els objectius d’aquest projecte que fusiona els conceptes de mobilitat sostenible, a través del vehicle elèctric, i un ús optimitzat del vehicle, que és compartit.

Les persones interessades a participar al projecte, s’han d’inscriure al web de Som Mobilitat. Com a requisits indispensables, cal tenir la residència o treballar al municipi, tenir més de 25 anys i disposar de carnet de conduir de més de dos anys. Un cop revisades que totes les dades de la persona sol·licitant són correctes, Som Mobilitat envia una contrasenya per activar el vehicle des del telèfon mòbil personal a través d’una aplicació de la cooperativa, on els usuaris també podran reservar les hores del vehicle. Per a aquelles persones que no han provat mai la conducció d’un cotxe elèctric, Desenvolupament Local ofereix una breu sessió formativa prèvia.


Foto: El vehicle estacionat al punt de recàrrega de la Granja Soldevila / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Desenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació
30 Maig 2023 13:55 - RedaccióDesenvolupament Local i Comerç reben 185.000 euros de nous ajuts de la Diputació

Les regidories de Desenvolupament Local i Comerç han rebut 185.000 euros de la Diputació de Barcelona [ ... ]

L'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP
29 Maig 2023 10:53 - RedaccióL'Institut Andreu Nin guanya la desena edició de l'ElectroCatFP

L’Institut Andreu Nin d’El Vendrell es va proclamar dissabte 27 de maig guanyador de la desena edició [ ... ]

Nou equips posen a prova dissabte els seus prototips de vehicles elèctrics al Recinte Firal
26 Maig 2023 10:06 - RedaccióNou equips posen a prova dissabte els seus prototips de vehicles elèctrics al Recinte Firal

El Recinte Firal de Santa Perpètua acull aquest dissabte 27 de maig la desena edició de l’ElectroCatFP, [ ... ]