hola

La diada de Sant Jordi a Santa Perpètua es va caracteritzar per la pluja del matí que va deslluir l'inici de la fira formada per una quarantena de paradetes de comerços, entitats de tot tipus i partits polítics. Va ser a la tarda quan més públic es va congregar al passeig de la Florida i al parc dels Països Catalans.

Llibres i roses, naturals, en manualitat o fetes amb llaminadures, i informació sobre les entitats i els seus projectes és el que oferien ahir les 36 associacions i formacions polítiques participants en la fira de Sant Jordi perpetuenca. Les paradetes van estar des de les deu del matí fins a les vuit de la tarda.

Al matí, alguns centres educatius van visitar la fira complint amb la tradició. L'Ajuntament va aprofitar per exposar i vendre les publicacions municipals. La que major sortida va tenir és el llibre Temps enrere, portes endins amb textos de Joan Ricart i fotografies de Colita i Josep Lluís Sanchez.

Segons els llibreters que ahir estaven al passeig de la Florida, els llibres més venuts a Santa Perpètua han estat Tres dies a la presó, de Jordi Cuixart i Gemma Nierga, El fill de l'italià, de Rafel Nadal i Digues un desig, de Jordi Cabré. En llengua castellana els de major sortida van ser Toda la verdad de mis mentiras, d'Elísabet Benavent i Como hacer que te pasen cosas buenas, de Marian Rojas Estapé. I pel que fa a lectura juvenil han triomfat els youtubers Martina i Thegrefg. Les lectures infantils van versar sobre la llegenda de Sant Jordi, emocions i animals, sobretot dinosaures.

El regidor de Cultura, Marçal Solà, es mostrava ahir a la tarda molt satisfet amb el desenvolupament de la Diada de Sant Jordi a Santa Perpètua i amb l'afluència de públic a la tarda. Solà ha destacat que al municipi són moltes les persones que tenen el costum de comprar el llibre i la rosa a la fira, tot i que potser al matí hagin visitat Barcelona.

Un cop acabada la festa dels Biblioaventurers, una delegació de membres d'Òmnium Cultural van fer una lectura de poemes en diversos idiomes damunt del mateix escenari.


Foto: Les escoles van visitar la fira durant el matí / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]