hola

Amics de Santiga homenatjarà Màrius Sampere durant el XXIX Homenatge als Poetes i la XXXV Festa de l’Arbre que tindrà lloc el 8 d’abril a Santiga. El programa d’actes inclou missa, plantada d’un arbre i l’homenatge.

A les 9.30 h a l’Església de Santiga se celebrarà la missa, ofrena i pregària a la Mare de Déu de l’Heura. A les 10.15 hores es procedirà a la plantada d’un lledoner i a les 11 del matí és previst que comenci l’acte d’homenatge a Sampere. La lectura de la glosa anirà a càrrec de la poetessa Lala Blay. Els poemes seran llegits pel mateix poeta i alguns dels seus familiars. Com a recordança de l’homenatge es descobrirà una placa a la Paret dels Sentiments, creada per l’artista local Olga Garcia Vilardell. A l’acte hi participaran l’Aula d’Extensió Universitària, la Coral Renaixença, els Gegants de Santa Perpètua, el Grup del Ball de Gitanes, el Grup de Teatre Perpetuenc i el grup Tàndem. Clourà l’acte un representant de la família i l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia.

Sampere, de formació literària autodidacte, és lector de poesia en diversos idiomes. Rebutja ser inscrit en el corrent del realisme social i es considera més aviat eclèctic, tot i que en els seus inicis se sent molt a prop de Gabriel Ferrater. La seva obra ha rebut el reconeixement del públic i de les institucions, i ha estat guardonat amb el Premi de la Institució de les Lletres Catalanes de poesia (1998): la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1999), el Premi de la Crítica, el Ciutat de Barcelona i el Nacional de Cultura (2002), entre d’altres.

El president d'Amics de Santiga, Jaume Vinyals, ha explicat que plantar un arbre és plantar vida i ha recordat que es tracta d'un acte simbòlic que ja porta 35 anys d'història.

La Festa de l’Arbre de Santiga va néixer l’any 1984 i a partir de 1990, la celebració s’amplia amb un homenatge a un poeta dels Països Catalans, segons ha recordat Jaume Vinyals que també ha destacat que és un acte que atreu a molta gent. Vinyals ha afirmat que Màrius Sampere "és un gran poeta" i que "mereix formar part de la Paret dels sentiments de Santiga".

La Festa de l'Arbre i Homenatge als poetes també compta amb la participació de diverses entitats locals. Vinyals ha afirmat que "és important que tothom es senti vinculat". L'entitat ha informat que en cas de pluja l'activitat es farà a l'interior de l'ermita.


Foto: La Festa de l'Arbre de Santiga arriba a la seva 35ena edició / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]