hola

Uns 40 cavalls amb genet i uns 30 carros i carruatges són les xifres que ens deixen els Tres Tombs de Santa Perpètua celebrats ahir 4 de febrer. La pluja va deslluir la festa i va disminuir la quantitat de persones participants que acostumen a arribar a les 400.

En aquest cas, van ser uns Tres Tombs més senzills però "salvats amb dignitat per la participació", segons va afirmar el president de la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat.

Aquesta ha estat l'edició 102 de la Festa de Sant Antoni Abat organitzada per la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat, declarada festa d'interès local per l'Ajuntament de Santa Perpètua. Enguany els abanderats eren molt joves. Van ser els germans Albert i Joan Miranda i els germans Adrià i Martí Bayés, que alhora són cosins entre ells. La sortida es va fer des de casa dels avis de tots quatre al carrer de Lluís Millet, cantonada amb el carrer de Pau Claris.

Va ser un dels moments més lluïts de la festa ja que en aquell moment no plovia i es va desenvolupar la cerimònia tal i com estava previst. Com que la participació era menys de l'habitual, els genets i carruatges van fer un recorregut una mica més curt, però van fer les dues voltes i van ser beneits per mossèn Jesús Corral.

Imatges curioses de la jornada van ser veure la imatge de Sant Antoni embolcallada en plàstic perquè no es fes malbé i els músics de la Banda el Triangle de Sants amb els impermeables durant tota la festa. El públic va ser present amb els paraigües oberts sobretot a la Rambla i al passeig de la Florida.

Tots els participants van gaudir d'un bon esmorzar al recinte firal, de coca i d'una bufanda que era l'obsequi d'aquest any. La bufanda es podia adquirir prèviament a diversos comerços de Santa Perpètua. Aquesta ha estat una de les novetats de la 102a Festa de Sant Antoni Abat que va cloure ahir.

El president de la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat, Joan Humet, lamentava ahir la pluja però afirmava que havien estat entre 25 i 30 carros i carruatges i uns 40 genets. Humet afirmava que s'havia "salvat la festa i no havia estat un desastre" i sobre el públic apuntava la presència important a la Rambla i al passeig de la Florida, a l'inici de la passada.

Durant la festa dels Tres Tombs per megafonia es va recordar en diverses ocasions al perpetuenc i president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Joan Humet afirmava que era una de les absències destacades de la festa i desitjava veure'l pels carrers de Santa Perpètua ben aviat.

Ofrena floral

Dissabte 3 de febrer va tenir lloc al Monument als Carreters la sisena ofrena floral que organitza la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat. En l'acte van participar la junta, els abanderats, els tres socis que han rebut aquest any la Ferradura de plata, altres socis i diversos regidors de l'Ajuntament de Santa Perpètua encapçalats per l'alcaldessa Isabel Garcia. Garcia va recordar i va lloar la idea de l'entitat per crear l'escultura que dona la benvinguda a la ciutat, el Monument als Carreters.

L'ofrena floral la van realitzar els tres socis que han rebut la ferradura de Plata, Jaume Vinyals, Joan Soley i Serafín Cifuentes. El president de la Societat de Carreters, Joan Humet, hagués canviat la meteorologia de dissabte per la de diumenge.

Els abanderats aquest any han estat quatre cosins molt joves que explicaven en finalitzar la festa que havien estat els avis els que els havien animat a fer d'abanderats i que malgrat la pluja Albert, Joan, Adrià i Martí la recomanarien.

Foto: Els abandertas a l'inici de la passada / Txema Gerardo

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Un centenar de persones participen a la Biblioaventura
24 Abr 2024 13:10 - RedaccióUn centenar de persones participen a la Biblioaventura

  El més de centenar de persones que aquesta temporada ha participat a La Biblioaventura es van [ ... ]

El passeig de la Florida va bullir amb la Diada Sant Jordi
24 Abr 2024 14:29 - RedaccióEl passeig de la Florida va bullir amb la Diada Sant Jordi

La Diada de Sant Jordi a Santa Perpètua es va viure amb una quarantena de parades d'entitats de tots [ ... ]

L'Escola Tabor presenta la seva tradicional publicació de Sant Jordi
24 Abr 2024 11:05 - RedaccióL'Escola Tabor presenta la seva tradicional publicació de Sant Jordi

L'Escola Tabor ha presentat la publicació de Sant Jordi, una tradició del centre, que compta amb la [ ... ]