hola

El Grup de Joves Diables de Santa Perpètua de Mogoda celebrarà demà dissabte 4 de març la X Trobada de Bestiari, que comptarà amb la participació de la seva fera, la Pepa, i de tres més de tres colles convidades. Es tracta del Muçol de Castellterçol, la Bèstia de Parets del Vallès i la Serpent de la Vall del Tenes.

La Trobada de 2017 començarà a la plaça de la Vila a les 19.30 hores amb la plantada de feres; a les 20 h, està prevista una tabalada, i a les 20.30 hores, una cercavila amb lluïment de feres abans de començar el recorregut que portarà les feres des de la plaça de la Vila pel carrer de Pau Claris i el passeig de la Florida fins a la rotonda de la Font. La cercavila acabarà amb una exhibició de totes les feres enceses i una petita cremada.

El Grup de Joves Diables de Santa Perpètua fa deu anys que va decidir organitzar aquestes trobades de bestiari per donar a conèixer la varietat de feres que hi ha i apropar-les a la ciutadania. A més amb la intenció d'aconseguir més persones interessades a formar part de la colla. Amb aquesta idea, cada any s'ha intentat portar bèsties diferents.

Aquest 2017 es podrà veure el Muçol de Castellterçol, un mussol concretament un duc, construït el 2015, amb 2,75 metres d'alçada i 2,75 x 3,75 metres d'envergadura i 32 punts de foc. La Bèstia de Parets, que és de 2015 però acaba de ser restaurada, és un drac alat fosforescent en la foscor de 3,5 metres d'alçada i 4 x 2 m d'envergadura amb 13 punts de foc. I la Serpent de la Vall del Tenes, de 2011, fa 2,15 d'alçada i 2,05 x 0,75 metres de llarg i d'ample i representa un ésser mitològic basat en una serp llarga i grossa com la soca d'un arbre amb un cap gros com un corder i cabellera llarga fins a la cua.


Foto: Una de les feres en una edició anterior de la Trobada de Bestiari / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]