hola

Aula d l'Espai de les Arts

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda organitza des d'avui i fins dissabte la primera Setmana Artística sota el lema Obrim L’Espai de les Arts. El departament municipal ha programat tallers infantils i activitats adreçades al públic adult i per dissabte una excursió al Monestir de Vallbona de les Monges i al Museu i Forn del Vidre de Vimbodí.

La formació cultural és un objectiu primordial de la Regidoria, segons explica aquest departament i, per aquest motiu, compta amb serveis com l’Espai de les Arts, que cada curs ofereix tallers de pintura i dibuix infantil i per a adults i de restauració. L’objectiu d’aquesta Setmana Artística és donar a conèixer l’activitat de l’Espai de les Arts, viure una setmana diferent i sortir del ritme de la classe habitual, segons informa la Regidoria de Cultura, que afegeix que d’aquesta manera els alumnes també tenen la possibilitat de realitzar un tastet d’altres activitats artístiques.

La primera Setmana Artística és oberta a tota la població. El regidor de Cultura, Marçal Solà, explica que aquesta Setmana Artística substitueix Fir'Art.

La Setmana Artística s’inicia avui amb el taller d’art infantil Prehistòria i pintura rupestre, a càrrec de Ciència Divertida. Tindrà lloc de 17.30 a 19.30 hores. Els tallers infantils es complementen amb les activitats Pintura a l’oli i el modernisme, demà també de 17.30 a 19.30 hores; i el dimecres, l’Art Pop, en el mateix horari. Ciència Divertida afirma que les activitats programades estimulen la imaginació i l’esperit dels nens, despertant la seva curiositat i fomentant un entorn en el qual se’ls anima a participar-hi, augmentant així la seva autoestima.

Les activitats adreçades al públic adult s’iniciaran demà dimarts amb Coneix l’aula de restauració, que s’ha programat de 10 a 13 h. A la tarda, entre les 18 i 21 hores, tindrà lloc el taller de corda i reixeta a càrrec de Maria Escura; i el dijous, de 19 a 21.30 h, es desenvoluparà Fent Art a l’Espai 3, on es realitzarà una obra en directe i posteriorment s’iniciarà un col·loqui amb l’aquarel·lista Alejandro Miras, artista que treballa diverses tècniques pictòriques amb especial interès en l’aquarel·la i alt coneixement del dibuix arquitectònic a mà alçada, així com del dibuix artístic al natural.

El regidor de Cultura ha explicat que a l'activitat Fent Art es compta amb el Cineclub Cisco Mosenya que projectarà en una pantalla la creació de l'obra d'Alejandro Miras i les seves explicacions per facilitar l'accés a tots els participants.
En el marc de la Setmana Artística, la Regidoria de Cultura ha programat el dissabte 28 de maig una excursió al Monestir de Vallbona de les Monges i al Museu i Forn del Vidre de Vimbodí. La sortida inclou visita guiada al monestir i al Museu amb demostració en directe de Paco Ramos, mestre vidrier. La Regidoria de Cultura recorda que és una activitat habitual de l'alumnat de l'Espai de les Arts i ja no resten places lliures.

Marçal Solà espera que amb aquesta Setmana Artística a més de posar en valor les diverses disciplines artístiques de l'Espai de les Arts s'atregui possibles nous inscrits als tallers organitzats per la Regidoria de cara al curs vinent.


Foto: Aula de l'Espai de les Arts / Josep Cano

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El MTIV estrenarà nous espais al mes de maig
15 Abr 2024 17:49 - RedaccióEl MTIV estrenarà nous espais al mes de maig

Les obres de reforma de l’interior de l’antic Centre Cívic El Vapor per connectar-lo al MTIV finalitzaran [ ... ]

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]

L'EMA organitza aquest dissabte la IX Trobada de Guitarres
12 Abr 2024 09:40 - RedaccióL'EMA organitza aquest dissabte la IX Trobada de Guitarres

La IX Trobada de Guitarres aplegarà 135 alumnes de guitarra de 12 escoles municipals de Catalunya, [ ... ]