hola

Les obres de reforma de l’interior de l’antic Centre Cívic El Vapor per connectar-lo al MTIV finalitzaran durant la primera setmana del mes de maig, segons va informar el regidor de Cultura, Marçal Solà durant una visita que una delegació municipal, encapçalada per l'alcaldessa, Isabel Garcia, va realitzar aquest dilluns 15 d'abril a aquest equipament.

El projecte de reforma permetrà connectar el Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV) amb l’antic centre cívic i adaptar-lo a les necessitats del MTIV. Els nous usos seran una sala d’exposicions d'uns 100 metres quadrats, una sala de treball intern i de consulta i una aula didàctica que s'ubiquen en l’antic vestíbul i vàries aules de l’antic centre cívic. L’actuació té un pressupost de 161.785,07 euros

El regidor de Cultura, Marçal Solà, va manifestar que aquesta actuació "és necessària per completar les activitats del MTIV" i "complir amb els requisits" per registrar-se com a Museu i formar part de la Xarxa de Museus de Catalunya que permet accedir a subvencions i "poder fer un seguit d'activitats". En aquest sentit va explicar que "hem iniciat converses però fins que no tinguem els espais no podrem iniciar el tràmit oficial". L'edil va recordar que un altre espai necessari ha estat el magatzem del museu que es va habilitar un petit espai de la nau municipal del carrer de la Indústria, un projecte que ja es va realitzar l'any passat.

El regidor de Cultura també va destacar que en el projecte s'ha tingut en compte diversos elements de l'antic centre cívic que s'ha reutilitzat en aquesta actuació com lluminàries o la porta d'accés que ara servirà d'entrada als jardins del Vapor. L'edil confia que ja al maig es pugui començar a utilitzar el nou espai encara que a la sala d'exposicions faltaran "petits retocs" que no afectaran el funcionament de l'espai.


Foto: La delegació municipal va visitar les obres aquest dilluns / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Tàndem acomiada 'Un cop l'any', la seva representació més premiada
24 Maig 2024 10:05 - RedaccióTàndem acomiada 'Un cop l'any', la seva representació més premiada

Un cop l’any baixa el teló sent l’obra del Grup de teatre Tàndem amb més representacions, un [ ... ]

Una vuitantena de persones visiten el MTIV en el Dia Internacional dels Museus
23 Maig 2024 14:21 - RedaccióUna vuitantena de persones visiten el MTIV en el Dia Internacional dels Museus

Unes 80 persones han participat a les activitats organitzades pel Museu del Treball i la Indústria [ ... ]

Teresa Pascual rep un homenatge 'entranyable i familiar' durant la Festa de l'Arbre i Homenatge als poetes
20 Maig 2024 12:45 - RedaccióTeresa Pascual rep un homenatge 'entranyable i familiar' durant la Festa de l'Arbre i Homenatge als poetes

Un homenatge "entranyable, familiar i pròxim". Amb aquestes paraules va qualificar la poetessa Teresa [ ... ]