hola

"Suro", una de les triomfadores dels darrers Premis Gaudí, és la pel·lícula que projecta aquest dissabte 18 de març el cineclub Cisco Mosenya en el marc del Cicle Gaudí, el circuit estable de cinema fet a Catalunya, impulsat per l’Acadèmia del Cinema Català amb el suport de la Diputació de Barcelona i de l'Ajuntament de Santa Perpètua. La projecció començarà a les 19 hores al Teatre del Centre.

La pel·lícula, rodada a l'Empordà, i amb una desena d'actors no professionals, explica la història d'una parella que es proposa construir una nova vida en una casa enmig de boscos d’alzines sureres. El futur de la parella estarà condicionat pels seus punts de vista diferents sobre els estils de vida i les contradiccions que envolten la concepció de la paternitat, l'ecologisme, la tolerància i la llibertat.

"Suro" es va estrenar el passat mes de desembre i als darrers Premis Gaudí va aconseguir tres estatuetes: Millor direcció novell per a Mikel Gurrea, Millor protagonista femenina per a Vicky Luengo i Millor protagonista masculí per a Pol López. A més, també va obtenir dos premis en l’últim Festival de Sant Sebastià.

La cinta es podrà veure en versió original en català aquest mes de març a 56 municipis de la demarcació de Barcelona, entre ells santa perpetua que aquest any s'ha sumat al Cicle Gaudí.

Durant la presentació del cicle que va coincidir amb la festivitat de Santa Perpètua, el president del Cineclub, Josep Maria Margalida, va afirmar que el cicle Gaudí "ens portarà més pel·lícules i de més qualitat".La cap de projecte del cicle Gaudí, Marina Saura, va explicar que el cicle intenta portar una programació estable de cinema català a tot el territori.

El cicle Gaudí, que impulsa l’Acadèmia del Cinema Català, suposa la projecció d'una desena de pel·lícules a l'any, una cada mes, a excepció de juliol i agost. El cicle es va posar en marxa amb la pelicula Maria i jo coincidint amb la festivitat de Santa Perpètua. 


Foto: La presentació del Cicle Gaudí va coincidir amb la festivitat de Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central
17 Abr 2024 11:38 - RedaccióLa Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central

L’amfiteatre del parc Central acollirà per primer cop la Cantata escolar que organitza l’Escola [ ... ]

El MTIV estrenarà nous espais al mes de maig
15 Abr 2024 17:49 - RedaccióEl MTIV estrenarà nous espais al mes de maig

Les obres de reforma de l’interior de l’antic Centre Cívic El Vapor per connectar-lo al MTIV finalitzaran [ ... ]

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]