hola

L'església de Santiga es va omplir dissabte per celebrar la festivitat de Santa Prisca organitzada per l'Associació d'Amics de Santiga, amb la col·laboració del Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM) i el Cineclub Cisco Mosenya. Totes les famílies van rebre el panet beneït que és el protagonista d'aquesta tradició que diu que si es conserva a casa lliura de malalties als seus residents.

Aquesta és una evolució actual de la donació de farina per fer pa per a les persones més vulnerables a canvi de la protecció de les collites i dels animals per part de Santa Prisca. Després de la celebració litúrgica, el arqueòleg d'Arqueologia i Patrimoni Arrago S.L., Jordi Roig, va explicar la importància de les troballes que s'han fet al llarg del temps en les excavacions a Santiga.

Roig ha afirmat que el jaciment principal és una vila romana.Es tracta d'un jaciment molt destacat pel gran estat de conservació de la vila romana amb unes restes de dos metres, però Jordi Roig, apunta que només s'ha excavat un 20 per cent i caldria continuar molt més.L'arqueòleg Jordi Roig apunta que pel poc que s'ha excavat, la vila romana de Santiga és una de les més importants de la zona perquè se'n conserven més estructures que en d'altres iaciments.Jordi Roig aspira a que es continui fent excavacions per tenir parts museitzades, rehabilitades i a disposició de la ciutadania.

Durant la festivitat de Santa Prisca, Amics de Santiga va esgotar tots els calendaris 2023 de Santiga que va editar per aconseguir finançament per a les obres de rehabilitació del complex arquitectònic. L'entitat va fer una tirada de 50 calendaris i va recollir la demanda d'alguns exemplars més.


Foto: Benedicció dels panets a l'església de Santiga / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Anem de Canto, amb el musical 'Super Trouper', guanya el Premi Espectador de la 32 Mostra de Teatre
27 Mar 2023 13:40 - RedaccióAnem de Canto, amb el musical 'Super Trouper', guanya el Premi Espectador de la 32 Mostra de Teatre

La 32 Mostra de teatre de Santa Perpètua va cloure ahir amb l'estrena de l'obra Karen per part del [ ... ]

Tàndem clou la Mostra de teatre amb l'estrena de l'obra 'Karen'
24 Mar 2023 09:35 - RedaccióTàndem clou la Mostra de teatre amb l'estrena de l'obra 'Karen'

El grup de teatre Tàndem estrenarà aquest diumenge 26 de març a les 18 hores l’obra Karen en la [ ... ]

Amics de Santiga programa aquest diumenge el III Concert de Primavera
24 Mar 2023 09:37 - RedaccióAmics de Santiga programa aquest diumenge el III Concert de Primavera

L’Associació d’Amics de Santiga donarà la benvinguda a la nova estació meteorològica amb el [ ... ]