hola

El perpetuenc Jesús Ávila Granados ha publicat una nova novel·la històrica La quimera del agua, editada per Usagi editorial. En aquesta ocasió, Ávila s'ha centrat en la ciutat de Manresa durant el segle XIV quan la capital del Bages era la segona localitat més important de Catalunya.

L'escriptor ha pres com a referència la història de la Manresa medieval i la construcció de la Séquia, un canal de més de vint-i-sis quilòmetres que desviava part del cabal del riu Llobregat, i aprofita per donar a conèixer temples, fortificacions, obres hidràuliques, masies i espais naturals transformats per l'aigua. Jesús Ávila ha creat un personatge fictici que fugint de la Inquisició explica en primera persona tots els problemes que patia la ciutat bagenca en aquells temps.

Ávila ha explicat que ha considerat que una novel·la històrica era millor per captivar el lector sobre la història de Manresa al segle XIV.Santa Perpètua de Mogoda també surt al llibre, ja que a Mogoda es fabricaven cordes que es van encarregar per a les obres de reconstrucció de la seu de Manresa, segons ha matisat Jesús Ávila.

En el llibre, l'escriptor també tracta sobre un tema molt important a la comarca del Bages com és la cultura del vi i el sistema de tines que s'han fet servir per elaborar vins des de l'Edat Mitjana.Jesús Ávila ha comentat que els seus llibres sempre transmeten un missatge de felicitat i ha apuntat que està pensant a escriure un manuscrit centrat en Santa Perpètua.


Foto: Jesús Ávila fotografiat amb la seva darrera novel·la a Ràdio Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Centro Cultural Andaluz commemora el Dia d'Andalusia
26 febrer 2024 12:02 - RedaccióEl Centro Cultural Andaluz commemora el Dia d'Andalusia

El Centro Cultural Andaluz va omplir aquest diumenge 25 de febrer el Centre Cívic La Florida per celebrar [ ... ]

Tea345, de Montcada, representa l'obra 'El curiós incident del gos a mitjanit'
23 febrer 2024 09:28 - RedaccióTea345, de Montcada, representa l'obra 'El curiós incident del gos a mitjanit'

El grup Tea345, de Montcada i Reixac, representa aquest diumenge 25 de febrer l’obra El curiós incident [ ... ]

El Cineclub projecta 'Upon Entry' en el marc del cicle Gaudí
23 febrer 2024 10:05 - RedaccióEl Cineclub projecta 'Upon Entry' en el marc del cicle Gaudí

El Cineclub Cisco Can Monsenya, en el marc del Cicle Gaudí, projecta aquest dissabte 24 de febrer la [ ... ]