hola

La Biblioteca Municipal Josep Jardí posarà en marxa el 2023 set clubs de lectura dels quals tres seran totalment nous i un s'ha remodelat. Les inscripcions per participar s'obriran demà al matí i s'hauran de fer presencialment o per telèfon.

Les novetats són el Club de lectura infantil (9 a 11 anys), el Club feminista i el Club de Novel·la negra i criminal. S'ha modificat una mica l'actual Club de lectures per a canviar el món que l'any vinent es transforma en el Club Debat a bat. I continuen, el Club de Novel·la i els de Còmic juvenil i d'adults.

El sistema de funcionament dels clubs de lectura continuarà sent el mateix, una lectura mensual amb una trobada per comentar-la. Els clubs tenen un aforament limitat, però la Biblioteca aposta per continuar oferint tastets de tots ells per tal que a cada sessió puguin participar fins a cinc persones més. Tota la informació sobre els dies de reunió i les lectures proposades es poden visualitzar al web de l'equipament.

La directora de la Biblioteca Josep Jardí, Míriam Gásquez, ha explicat que la satisfacció de les persones participants en els diferents clubs de lectura actualment i la línia de treball amb la Regidoria d'Educació relacionada amb el Pla lector de ciutat són els motius pels quals la Biblioteca augmenta l'oferta de clubs que passen de quatre a set.

Una de les novetats de 2023 és el Club de lectura feminista que moderarà l’Anna Fernàndez Morato (redactora i productora de documentals, programes de televisió i altres peces audiovisuals, com el documental “Brindar” per l’Institut Català de les Dones). L’objectiu del club, que compta amb la col·laboració de la Regidoria d'Igualtat i Drets Civils és descobrir veus femenines dins de la literatura, rescatant títols representatius del feminisme i també apostant per propostes més joves, que aportaran una visió personal de la dona des d’un context actual. Míriam Gásquez ha interpel·lat les joves del municipi a prendre part en aquest club i també a les més adultes.

El Club de Novel·la dirigit per professor de literatura de l'INS Rovira Forns, José Luis Cantón, continuarà igual i com que hi havia molta demanda i són molts els préstecs que es fan sobre novel·la negra, la Biblioteca posarà en marxa el Club de novel·la negra i criminal. Aquest club comptarà amb la Charo González, especialista i enamorada de la novel·la negra, és presidenta del jurat del premi Cubelles Noir. La directora de la Biblioteca apunta que si ens interessen les lectures plenes d’intriga, misteri i assassinats, aquest és el vostre club.

La tercera novetat és el Club de lectura infantil (9 a 11 anys) que dirigirà l’Ester Umbert i que, segons ha explicat Míriam Gásquez, pretén ampliar els horitzons literaris dels infants, apropant-los als diferents elements estilístics de la narrativa perquè puguin entendre millor les obres i alhora els oferirà una visió crítica de la literatura perquè la puguin debatre i gaudir.

La directora de la Biblioteca ha explicat que de cara al 2023, el Club de lectures per canviar el món passa a ser el Club Debat a bat obrint-se a altre tipus de lectures i no tan assaig però amb l'objectiu d'opinar sobre temes contemporanis i controvertits que proposaran Jordi Pascuet i Álex Martínez.

El quart dimarts de mes continuarà sent el dia dels clubs de Còmic amb en Xavi Domènech, el Club de còmic juvenil (12 a 15 anys) i el Club de còmic adult, que sempre està ple, com afirma Míriam Gásquez.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Un centenar de persones participen a la Biblioaventura
24 Abr 2024 13:10 - RedaccióUn centenar de persones participen a la Biblioaventura

  El més de centenar de persones que aquesta temporada ha participat a La Biblioaventura es van [ ... ]

El passeig de la Florida va bullir amb la Diada Sant Jordi
24 Abr 2024 14:29 - RedaccióEl passeig de la Florida va bullir amb la Diada Sant Jordi

La Diada de Sant Jordi a Santa Perpètua es va viure amb una quarantena de parades d'entitats de tots [ ... ]

L'Escola Tabor presenta la seva tradicional publicació de Sant Jordi
24 Abr 2024 11:05 - RedaccióL'Escola Tabor presenta la seva tradicional publicació de Sant Jordi

L'Escola Tabor ha presentat la publicació de Sant Jordi, una tradició del centre, que compta amb la [ ... ]