hola

El Club Esportiu Fondistes Fem Força de Santa Perpètua torna a ser l’encarregat de transportar la Flama del Canigó fins al Recinte Firal, on s’encendrà la foguera de Sant Joan. Santa Perpètua recupera aquesta tradició després que en les edicions de 2020 i 2021 no se celebrés a causa de la pandèmia.

El grup d’atletes sortirà a les 19.30 hores des de la plaça Central del barri de la Florida i recorrerà diversos carrers del municipi (avingudes Quatre, de l'Estela Ibèrica i de Girona; i els carrers de Lleida, de Joaquim Malats, de Santa Maria, la Rambla, la plaça de la Vila, de Pau Claris, el passeig de la Florida i el Recinte Firal).

Un cop arribin al Recinte Firal es procedirà a la lectura del manifest Som llengua i foc que ha elaborat el periodista Eliseu Climent per a Òmnium Cultural i posteriorment s'encendrà la foguera, un ninot, que un any més ha preparat l'alumnat de Sociocultural SPM. També es cremarà la capsa dels desitjos on aquelles persones que vulguin poden deixar prèviament els seus desitjos. La tradició diu que els desitjos es cremen amb la idea que s'acompleixin i com a símbol d'esperances.

L'Ajuntament de Santa Perpètua demana precaució amb la pirotècnia perquè aquest dia esdevingui una veritable festa i recomana, per evitar molèsties, utilitzar el recinte firal per encendre els petards.La Policia Local i l'associació de voluntaris de Protecció Civil vetllaran pel bon desenvolupament de la Flama del Canigó.

El responsable del Club Esportiu Fondistes Fem Força, Tomás Poderoso, que ha declarat estar molt orgullós que l'Ajuntament compti amb el club per aquest acte cultural, ha recordat que seran entre 20 i 30 atletes els que participaran en aquest recorregut d'uns dos quilòmetres i mig que faran en parelles portant torxes i banderes. Poderoso ha agraït el públic que cada any surt a animar-los durant el recorregut en una acció que considera cal continuar fent perquè està molt arrelada.

El regidor de Cultura, Marçal Solà, demana precaució amb la pirotècnia perquè aquest dia esdevingui una veritable festa i recomana, per evitar molèsties, utilitzar el recinte firal per encendre els petards.

La Policia Local i l’associació de voluntaris de Protecció Civil vetllaran pel bon desenvolupament de la Flama del Canigó. El cap de la Policia Local, Xavi López, ha explicat que el dispositiu de seguretat ja està operatiu.

Protecció Civil té preparat un equip de guàrdia format per una desena d'efectius i entre els vehicles, un equipat amb una bomba per extinció d'incendis amb una capacitat de 600 litres d'aigua que donarà servei tant a Santa Perpètua com al municipi veí de Polinyà. L'actuació estarà coordinada amb Policia Local i Bombers.

S'han de seguir les indicacions d'edat per als petards, mai posar-los a les butxaques i no es pot deixar els menors sols manipulant-los. Una de les recomanacions més importants és no ficar mai petards dins de totxanes, ni ampolles perquè en explotar es converteixen en metralla i tampoc en contenidors o papereres. Els petards cal col·locar-los en un lloc sòlid i no llençar-los amb la mà. També cal recordar que no es poden fer enlairar fanalets encesos perquè poden volar a distàncies importants i llençar els elements pirotècnics com a mínim a 500 metres de zona boscosa i mai en direcció a vegetació. Es recorda que cal tenir present recollir roba estesa i tendals i mai llençar petards des de finestres o balcons.

En cas de qualsevol incidència el veïnat ha de dirigir-se al telèfon d'emergències 112 o bé al de la Policia Local 93 560 55 55.

Foto: La foguera es cremarà al Recinte Firal / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Un centenar de persones participen a la Biblioaventura
24 Abr 2024 13:10 - RedaccióUn centenar de persones participen a la Biblioaventura

  El més de centenar de persones que aquesta temporada ha participat a La Biblioaventura es van [ ... ]

El passeig de la Florida va bullir amb la Diada Sant Jordi
24 Abr 2024 14:29 - RedaccióEl passeig de la Florida va bullir amb la Diada Sant Jordi

La Diada de Sant Jordi a Santa Perpètua es va viure amb una quarantena de parades d'entitats de tots [ ... ]

L'Escola Tabor presenta la seva tradicional publicació de Sant Jordi
24 Abr 2024 11:05 - RedaccióL'Escola Tabor presenta la seva tradicional publicació de Sant Jordi

L'Escola Tabor ha presentat la publicació de Sant Jordi, una tradició del centre, que compta amb la [ ... ]