hola

'Tiges prestades' és el títol de la primera mostra del 2022 a l'Espai 1 de la Granja, espai cultural i es tracta d'una col·lectiva formada per obres de diferents tipologies. Les peces presentades són treballs que criden en positiu a una recuperació combativa acompanyant des dels seus missatges i reflexions a una ciutadania que necessita recuperar força i compromís.

Valors com la migració, la identitat, el gènere, la sostenibilitat, la recuperació de la memòria, l’acció i cooperació social es troben implícits a les obres. Els artistes participants comparteixen experiències i idearis comuns, sent tots docents universitaris, la majoria vinculats a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i membres de grups d’innovació docent com ApS (UB) i/o A.T.E.S.I. Art, Territori, Estratègia Docent, Sostenibilitat i Intervenció Social.

Davant la realitat pandèmica les propostes reflexionen artística i creativament en relació a la complexitat del moment, amb les seves afeccions emocionals, deshumanització, por i pèrdua de consciència col·lectiva. La doctora Eulàlia Grau considera que la mostra dona una gran diversitat de mirades i el què és viure en aquests moments de resistència i ha explicat que cada artista ha treballat la seva obra des del seu terreny. Un dels artistes participants és Pablo Romero que ve de Madrid i que subratlla que les obres són sorgides arrel del confinament.

Vinculada a aquesta exposició es faran dues sessions diferents de La Creativa. La primera el dia 29 de gener a càrrec de Rafael Romero, comissari de la mostra que proposarà un intercanvi de cromos relacionat amb la seva obra que està formada per 500 petites aquarel·les que simbolitzen ocells. La segona sessió de La Creativa, el 19 de febrer, anirà càrrec d'Eulàlia Grau i el ballarí Arnau Moreno. Aquesta sessió consta de tres fases que començarà amb un espectacle de dansa per reivindicar tot allò que no hem pogut fer durant el confinament. Arnau Moreno ha avançat que els participants seran la seva pròpia fitxa en un joc que unirà moviment i art.

 

Foto: Una de les obres que es podrà veure a Tiges prestades / Regidoria de Cultura

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Cultura obre el període de sol·licituds de subvenció per a la Cavalcada de Reis
27 Maig 2024 11:36 - RedaccióCultura obre el període de sol·licituds de subvenció per a la Cavalcada de Reis

La Regidoria de Cultura ha obert el termini de presentació de sol·licituds de subvenció per a la [ ... ]

El Centro Cultural Andaluz celebra la Cruz de Mayo aquest diumenge
24 Maig 2024 10:13 - RedaccióEl Centro Cultural Andaluz celebra la Cruz de Mayo aquest diumenge

El Centro Cultural Andaluz celebrarà aquest diumenge 26 de maig la tradicional Cruz de Mayo que enguany [ ... ]

Tàndem acomiada 'Un cop l'any', la seva representació més premiada
24 Maig 2024 10:05 - RedaccióTàndem acomiada 'Un cop l'any', la seva representació més premiada

Un cop l’any baixa el teló sent l’obra del Grup de teatre Tàndem amb més representacions, un [ ... ]