hola

Un total de tretze famílies (20 infants) s’han inscrit al taller 'Fotoperiodistes per un dia!' en el marc de La Creativa. L’activitat tindrà lloc aquest dissabte 23 d’octubre a les 11 hores a l’Espai 1, en el marc de l’exposició Darrere l’objectiu. A Fotoperiodistes per un dia! les famílies hauran d’enfrontar-se a cinc proves que donaran a conèixer aspectes claus del fotoperiodisme. La Creativa és la nova programació de tallers mensuals d’art per a famílies i les propostes es podran seguir al Facebook Art i Història SPM.

D'altra banda, una de les altres activitats que s'han celebrat en el marc de l'exposició Darrere l'objectiu ha estat la xerrada de la fotoperiodista Anna Surinyach. Aquesta va tenir lloc el passat 7 d'octubre i Surinyach va relatar la seva experiència viatjant a l'Afganistan. “Les dones afganeses són la resistència i la principal oposició dels talibans pel fet ser dones”, va explicar. Anna Surinyach és fotògrafa documental i editora gràfica de la revista especialitzada en informació internacional 5W. En el seu viatge va parlar amb dones afganeses refugiades al Pakistan i d’altres amagades a Kabul, universitàries, periodistes, traductores, més grans i més joves, activistes pels drets de les dones.

“La por és molt evident i el futur és massa incert per a elles” va comentar. Anna Surinyach va destacar que tenia molt clar abans de viatjar que es volia centrar en les dones i que va entrevistar algunes per poder fer-se a la idea de què estava passant i quin era el seu futur amb l’arribada al govern dels talibans. A Santa Perpètua va explicar que l’Emirat només deixa treballar a les dones imprescindibles per al funcionament de l’Estat com metgesses i llevadores i que les noies de més de 12 anys no poden estudiar.

 

Foto: L'activitat tindrà lloc demà a l'Espai 1 / Adobe Stock

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Xarxa Santa Perpètua presenta aquest diumenge un nou espectacle
19 Nov 2021 13:24 - NataliaXarxa Santa Perpètua presenta aquest diumenge un nou espectacle

Xarxa Santa Perpètua presenta 'Un món (i un munt) de dracs' de la companyia Tanaka Teatre. Es tracta [ ... ]

Zambon renova el conveni amb l'EMA fent una aportació de 10.000 euros per a material tecnològic
15 Nov 2021 14:34 - NataliaZambon renova el conveni amb l'EMA fent una aportació de 10.000 euros per a material tecnològic

L'empresa farmacèutica de Santa Perpètua Zambon ha renovat el conveni de col·laboració amb l'Ajuntament [ ... ]

La Cobla Sant Jordi estrena la sardana 'Or blanc', de Lluís Alcalà, dedicada al 85è Aplec de Santa Perpètua
15 Nov 2021 11:14 - RedaccióLa Cobla Sant Jordi estrena la sardana 'Or blanc', de Lluís Alcalà, dedicada al 85è Aplec de Santa Perpètua

L’Agrupació Sardanista Santa Perpètua disposa des d'aquest dissabte d'una nova sardana Or blanc, [ ... ]