hola

Les obres d’urbanització de l’entorn del Vapor han començat. L’Ajuntament ha adjudicar el projecte a l’empresa Construccions Fertres SL per un import de 451.532,60 euros. El període de durada dels treballs és de dos mesos i s’estima que el projecte estigui acabat a finals de novembre. L’actuació pretén crear un nou espai públic i de vianants que configuri una gran plaça d’accés al recinte del Vapor alhora que també es pretén restaurar el jardí històric intern que formarà part dels espais adscrits al Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV) i al centre cívic.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i membres de l’equip de govern han visitat avui 7 d’octubre la nau alta del Vapor, rehabilitada recentment. La primera edil va assenyalar que “ara manca el projecte de museïtzació per omplir-lo de contingut”. Sobre la nova plaça del 8 de Març i la restauració de l’exterior del Vapor, l’alcaldessa va destacar que “connectarà el barri de la Creueta i el nucli antic” i esdevindrà “un nou espai de lleure, cultura i del treball de la història de moltes dones”.

La urbanització de l’entorn del Vapor respon a tres objectius principals. El primer és generar un nou espai públic com la nova plaça 8 de Març que doni accés a la planta baixa del museu, és a dir, a la sala polivalent, i que aporti a la ciutat un nou espai exterior on poder realitzar activitats a l’aire lliure i que complementa perfectament les activitats a dur a terme a la sala polivalent. El segon objectiu és obrir aquest nou espai al carrer de Martí Costa per tal de donar amplitud i generar unes noves connexions visuals i el tercer, i darrer, posar en relleu i revaloritzar el nou jardí interior del museu per tal d’aportar aquest espai exterior per futures activitats i/o exposicions.

La urbanització inclou un monument en homenatge a la dona treballadora que es realitzarà amb dotze columnes que s’han restaurat del Vapor Aranyó. El projecte d’urbanització de l’entorn del Vapor entre l’avinguda de Santiga i els car­rers de Martí Costa, d’Ignasi Iglesias i d’Enric Granados va ser redactat per l’empresa Col·lectiu Brusi SLP.

 

Foto: L'alcaldessa i membres de l'equip de govern durant la seva visita / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Un centenar de persones participen a la Biblioaventura
24 Abr 2024 13:10 - RedaccióUn centenar de persones participen a la Biblioaventura

  El més de centenar de persones que aquesta temporada ha participat a La Biblioaventura es van [ ... ]

El passeig de la Florida va bullir amb la Diada Sant Jordi
24 Abr 2024 14:29 - RedaccióEl passeig de la Florida va bullir amb la Diada Sant Jordi

La Diada de Sant Jordi a Santa Perpètua es va viure amb una quarantena de parades d'entitats de tots [ ... ]

L'Escola Tabor presenta la seva tradicional publicació de Sant Jordi
24 Abr 2024 11:05 - RedaccióL'Escola Tabor presenta la seva tradicional publicació de Sant Jordi

L'Escola Tabor ha presentat la publicació de Sant Jordi, una tradició del centre, que compta amb la [ ... ]