hola

El Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM) ha presentat l’edició número 8 de la seva publicació l’Ordit. L’Ordit 8 està dedicat a El Círcol Federal i el republicanisme a Santa Perpètua de Mogoda i basat en les novenes jornades del CREM realitzades el 2013.

La presentació de la revista, en la qual es va oferir la conferència La historiografia local. Del Grup Pro Arqueologia al CREM, va tenir lloc divendres 24 de setembre a la tarda al Centre Cívic El Vapor amb una cinquantena d'assistents. L'encarregat de presentar l'Ordit i alhora conferenciant va ser el membre del CREM, Ernest Vilàs, qui va detallar que l'Ordit 8 està destinat a explicar el naixement del republicanisme i perquè als anys 30 del segle passat l'Ajuntament de Santa Perpètua va estar governat per republicans federals.

El tema del següent l'Ordit serà la repressió franquista. El president del CREM, Pere Garcia Batalla, va argumentar que està sent un treball complicat, però que el CREM ha pogut accedir als judicis sumaríssims dels arxius militars. Ernest Vilàs ha avançat que són 54 els judicis a perpetuencs que s'han pogut consultar.

El CREM va estrenar aquest mes nova seu al carrer de Pompeu fabra, 31 i també una programació estable. Vilàs ha anunciat que la idea és anar fent conferències al local i al Vapor sobre història amb ponents locals i experts.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, el regidor de Cultura, Marçal Solà, i els regidors Pere García, Olga Valenzuela i Joan Martínez van assistir a la presentació. L'alcaldessa va lloar la tasca del CREM i va reconèixer que el tema de l'Ordit 8 sobre republicanisme és un debat vigent en l'actualitat.

L'Ordit 8 es va lliurar divendres als socis del CREM que van assistir a la seva presentació. La següent activitat del CREM serà una conferència que està programada per a aquest dijous 30 de setembre al Centre Cívic El Vapor a les 20 h. Maria Àngels Prats parlarà de Dona i maçoneria.


Foto: El Vapor va acollir la presentació / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Xarxa Santa Perpètua presenta aquest diumenge un nou espectacle
19 Nov 2021 13:24 - NataliaXarxa Santa Perpètua presenta aquest diumenge un nou espectacle

Xarxa Santa Perpètua presenta 'Un món (i un munt) de dracs' de la companyia Tanaka Teatre. Es tracta [ ... ]

Zambon renova el conveni amb l'EMA fent una aportació de 10.000 euros per a material tecnològic
15 Nov 2021 14:34 - NataliaZambon renova el conveni amb l'EMA fent una aportació de 10.000 euros per a material tecnològic

L'empresa farmacèutica de Santa Perpètua Zambon ha renovat el conveni de col·laboració amb l'Ajuntament [ ... ]

La Cobla Sant Jordi estrena la sardana 'Or blanc', de Lluís Alcalà, dedicada al 85è Aplec de Santa Perpètua
15 Nov 2021 11:14 - RedaccióLa Cobla Sant Jordi estrena la sardana 'Or blanc', de Lluís Alcalà, dedicada al 85è Aplec de Santa Perpètua

L’Agrupació Sardanista Santa Perpètua disposa des d'aquest dissabte d'una nova sardana Or blanc, [ ... ]