hola

El Grup de teatre Tàndem presenta TEATRE de temporada, un nou projecte d’arts escèniques al Teatre del Centre amb l’objectiu d’ampliar la proposta cultural perpetuenca i crear una programació teatral estable. La nova programació s’inaugura aquest dissabte a partir de les 19 hores amb una obra professional Les històries de l'avi Josep.

TEATRE de temporada pretén ser un punt de trobada entre el món amateur i el món professional i programar com a mínim, una proposta escènica al mes. El secretari de Tàndem, Oriol Alonso, ha explicat que ara s'endega l’edició tardor 2021 com a prova pilot, però avança que vindran més edicions repartides en les diferents estacions de l’any ja que “la idea és establir i fer referent aquest projecte”. Alonso considera que l'oferta de teatre a Santa Perpètua és pràcticament nul·la i amb aquest projecte Tàndem pretén omplir un buit que actualment hi ha al municipi fora de la mostra de teatre amateur.

Tàndem considera que “és una aposta arriscada i forta, però també està segura que tindrà una bona rebuda per part del públic”.

L’obra que inaugura la programació és dels autors de Bruna, el musical que va representar el grup amateur GATU d’Ullastrell, guanyador del Premi Espectador de la 30a Mostra de Teatre Amateur que ha organitzat Tàndem aquest any i que va exhaurir entrades. En aquesta ocasió Mateu Peramiquel i Mar Puig presenten Les històries de l’avi Josep.

La sinopsi de la història en diu que l’avi xerra, xerra molt quan sap que l’escoltes. Explica històries, anècdotes, vivències. Cal escoltar amb paciència, amb molta paciència! Deixeu-vos emportar per la història i descobrireu coses que no havíeu sabut abans. Us emocionareu recordant, amb ells, la seva història i els fareu feliços. No deixeu perdre la història de la vostra família.

Una de les autores de l'obra Les històries de l'avi Josep, Mar Puig, ha explicat que aquesta peça va sorgir en l'època del confinament amb la tancada de teatres i originalment amb format de radio teatre que està accessible al Spotify.En l'obra de teatre musical s'expliquen quatre obres, una totalment autobiogràfica i altres de reflexions entre una persona de més de 80 anys i una altra de 30.

Les obres d'aquests autors es centra en un història que es narra i que també inclou números musicals i de dansa. Mateu Peramiquel, l'altre autor de Les històries de l'avi Josep, explica que durant tota la peça se sent música tocada en directe per ell al piano i alguns temes cantats. Mar Puig considera que la iniciativa de TEATRE de temporada de Tàndem és "una meravella" perquè el teatre es mou per gent apassionada del teatre i que sempre els donaran suport.

D'altra banda, el Grup de Teatre Cassanenc representarà el 26 de setembre, a les 18 h, la tragicomèdia Litus, de Marta Buchaca. El Quadre Escènic del Centre Catòlic “QUETCC”, de L’Hospitalet, portarà a escena Adreça desconeguda, el 10 d’octubre a les 18 hores i la companyia Els Carlins de Manresa representarà la comèdia Play Strindberg, de Friedrich Dürrenmatt el 23 d’octubre, a partir de les 19 hores. Aquesta obra substitueix la programada per Cloteatre de l'Orfeó Martinenc.

L’entitat acull les actuacions gràcies a la col·laboració i organització de l’associació Amics del Centre. Les entrades per l’obra professional tindran un preu únic de nou euros mentre que les entrades per a les obres de teatre amateur tindran un preu únic de cinc euros. El projecte compta amb el suport de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda.

Foto: Les històries de l'avi Jovep inuagura TEATRE de temporada / Tàndem0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El taller 'Construeix el teu titella' de La Creativa omple totes les inscripcions
06 Oct 2022 09:35 - RedaccióEl taller 'Construeix el teu titella' de La Creativa omple totes les inscripcions

El primer taller de la temporada de La Creativa que tindrà lloc el 15 d'octubre està omplert i ja [ ... ]

Avancen les obres per a la nova climatització del teatre del Centre Parroquial
05 Oct 2022 09:49 - RedaccióAvancen les obres per a la nova climatització del teatre del Centre Parroquial

Les obres de millora de la climatització del teatre del Centre Parroquial avancen per poder complir [ ... ]

La Biblioteca obre avui les inscripcions per al seu repte lector
04 Oct 2022 09:57 - RedaccióLa Biblioteca obre avui les inscripcions per al seu repte lector

La Biblioteca Municipal Josep Jardí endega una nova edició del seu repte lector. Enguany rep el nom [ ... ]