hola

Aquest ha estat un Sant Jordi diferent. La pandèmia ha impedit la celebració habitual al passeig de La Florida, però la proposta de la Fira de Sant Jordi a l'aparcament de l'avinguda de l'Onze de setembre amb els carrers de Puig i Cadafalch i de García Nieto ha estat un èxit de participació.

Un total de setze paradetes d'entitats, comerços i partits polítics van prendre part en aquesta Fira que, des de l'Ajuntament es calcula que va acollir més de 3.000 visitants. L'aforament va estar sempre controlat i en cap moment es van superar les 491 persones al mateix temps que és el permès en aquest espai per les mesures anti Covid-19, segons ha informat la Regidoria de Cultura.

El regidor de Cultura, Marçal Solà, va destacar que tot i ser la meitat de les paradetes habituals d'un Sant Jordi, el públic va respondre durant tota la jornada. Solà ha destacat que la ciutadania té interioritzades les mesures de protocol sanitari i que té ganes de recuperar el carrer.

Des de Cultura destaquen que la pandèmia ha motivat adaptacions de moltes activitats, però personalment Marçal Solà prefereix el passeig de la Florida per celebrar Sant Jordi.

La diada de Sant Jordi també va comptar amb l'entrega dels premis Primavera 2021 i el concert de Bandarres, de l'EMA, que es van fer al pati de l'escola Els Aigüerols. El regidor de Cultura ha destacat que era la primera actuació d'aquesta banda després d'un any i que havien pogut fer pocs assajos.

Aquest Sant Jordi no han faltat les roses i els llibres. A la Fira de Sant Jordi a les 13 h ja havien venut totes les roses i a les floristeries a primera hora de la tarda van esgotar existències.

Pel que fa als llibres, Sira, de Maria Dueñas i El juego del alma, de Javier Castillo van ser els autors més venuts aquest Sant Jordi als establiments de Santa Perpètua Carlin, El planeta de Alba (tots dos amb paradeta a la fira de Sant Jordi) i a la papereria Rambla. Altres autors que també van tenir acceptació entre la ciutadania de Santa Perpètua van ser Oriol Mitjà, amb A cor obert; Xavier Bosch amb La Dona de la seva vida; Eduardo Mendoza amb Transbordo en Moscú i Gerard Quintana amb L'home que va viure dues vides. En categoria infantil i juvenil els més venuts van ser les històries vinculades amb Sant Jordi i llibres de youtubers com les Ratetes.

 

Foto: A la Fira de Sant Jordi va assistir-hi públic durant tota la jornada / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]