hola

Un any més torna 'A l’abril cada paraula val per mil', una campanya que forma part de les activitats que l’Ajuntament de Santa Perpètua promou per Sant Jordi. Aquesta iniciativa, organitzada pel Servei de Català del municipi amb el suport de les regidories de Cultura i Comerç, té l’objectiu de reivindicar la llengua catalana de manera lúdica.

La campanya d’aquest any vol sensibilitzar els ciutadans de la riquesa lingüística i mostrar la importància de conèixer paraules que ja no s’utilitzen gaire i que, en canvi, eren mots d’ús habitual en les generacions més grans. En definitiva, es tracta de recuperar paraules per evitar que caiguin en l’oblit. En aquesta ocasió, el contingut seran 15 parelles de paraules sinònimes, on una de les paraules de cada parella serà un mot que està començant a oblidar-se. Per exemple, una de les parelles serà taca i llàntia.

La iniciativa té la premissa que s’aprèn tot jugant i durant aquesta edició això es transmetrà mitjançant la cerca de les parelles als diferents establiments i parades del mercat. Els comerços que participen en la campanya tindran penjat el cartell assignat amb la parella de paraules a l’aparador o a la porta d’entrada a partir del 14 d’abril. Tenir els cartells visibles als establiments comportarà posar el joc al carrer per aprendre paraules que potser la societat ja no recorda.

 

Foto: Imatge de la campanya d'aquest any / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]