hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua adaptarà l'arribada dels Reis Mags d'Orient al format autoritzat per la Generalitat de Catalunya i organitzarà la jornada del 5 de gener una Comitiva Reial estàtica, a les dependències de l'Escola Municipal de les Arts i a la plaça de l'Era. Per tal de poder controlar els aforaments i evitar cues i aglomeracions, l'Ajuntament ha habilitat un web on la ciutadania pot reservar hora per visitar la Comitiva Reial. Les entrades es podran adquirir els dies 3, 4 i 5 de gener per a un màxim de vuit persones que formin part d'un mateix grup bombolla.

L'Ajuntament havia anunciat en un principi una calvacada de Reis però la Generalitat de Catalunya va refermar el dimarts 29 de desembre que només autoritzava actes estàtics. El regidor de Cultura, Marçal Solà,  va lamentar haver de suspendre la Comitiva Reial, anunciada a la darrera edició de l'Informatiu, que proposava una adaptació reduïda de la Cavalcada per a pràcticament tots els barris però ha detallat que els infants de Santa Perpètua no es podien perdre l'arribada de Ses Majestats i poder-los saludar. Malgrat tot, el regidor ha defensat que el model de Cavalcada proposat per l'Ajuntament de Santa Perpètua era segur i adaptat a les necessitats i mesures que requereix la situació actual causada per la pandèmia de la Covid-19. «No estem en absolut d'acord amb la proposta de Reis estàtics que autoritza la Generalitat i som conscients que altres municipis han optat per celebrar Cavalcades adaptades, com la que nosaltres teníem prevista, però des de l'Ajuntament de Santa Perpètua considerem que no podem desobeir les normes per molt que no ens agradin, i menys encara en matèria de salut», ha indicat el regidor.

Així, l'Ajuntament de Santa Perpètua habilitarà tres de les aules de l'Escola Municipal de les Arts que donen a la plaça de l'Era com a dependències dels Reis Mags, des d'on rebran i saludaran durant tota la jornada del 5 de gener els infants del municipi, segons ha anunciat el regidor de Cultura. «Els infants accediran des de la zona que toca al pati del Galliner i faran un recorregut per la plaça de l'Era per poder saludar Ses Majestats a l'aire lliure i amb totes les mesures de seguretat necessàries», ha detallat. També ha desvetllat que les carrosses dels tres Reis estaran guarnides a la plaça de l'Era per que els nens i nenes les puguin veure durant aquest recorregut i que la jornada es completarà amb espectacles d'animació, que ja estaven previstos per a la Cavalcada proposada inicialment. A més, s'hi instal·larà a la plaça la bústia reial, on els nens i nenes que encara no ho hagin fer podran dipositar la seva carta als Reis.

L'activitat es desenvoluparà entre les 9.30 i les 14.30 hores i entre les 15 i les 20 hores amb l'objectiu d'arribar al màxim nombre d'infants del municipi.

Marçal Solà ha insistit que l'Ajuntament implementarà totes les mesures de seguretat necessàries i posarà a disposició tots els mitjans necessaris i ha demanat la col·laboració ciutadana per contribuir al bon funcionament d'aquesta activitat.

Foto: Corona reial / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central
17 Abr 2024 11:38 - RedaccióLa Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central

L’amfiteatre del parc Central acollirà per primer cop la Cantata escolar que organitza l’Escola [ ... ]

El MTIV estrenarà nous espais al mes de maig
15 Abr 2024 17:49 - RedaccióEl MTIV estrenarà nous espais al mes de maig

Les obres de reforma de l’interior de l’antic Centre Cívic El Vapor per connectar-lo al MTIV finalitzaran [ ... ]

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]