hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua adaptarà l'arribada dels Reis Mags d'Orient al format autoritzat per la Generalitat de Catalunya i organitzarà la jornada del 5 de gener una Comitiva Reial estàtica, a les dependències de l'Escola Municipal de les Arts i a la plaça de l'Era. Per tal de poder controlar els aforaments i evitar cues i aglomeracions, l'Ajuntament ha habilitat un web on la ciutadania pot reservar hora per visitar la Comitiva Reial. Les entrades es podran adquirir els dies 3, 4 i 5 de gener per a un màxim de vuit persones que formin part d'un mateix grup bombolla.

L'Ajuntament havia anunciat en un principi una calvacada de Reis però la Generalitat de Catalunya va refermar el dimarts 29 de desembre que només autoritzava actes estàtics. El regidor de Cultura, Marçal Solà,  va lamentar haver de suspendre la Comitiva Reial, anunciada a la darrera edició de l'Informatiu, que proposava una adaptació reduïda de la Cavalcada per a pràcticament tots els barris però ha detallat que els infants de Santa Perpètua no es podien perdre l'arribada de Ses Majestats i poder-los saludar. Malgrat tot, el regidor ha defensat que el model de Cavalcada proposat per l'Ajuntament de Santa Perpètua era segur i adaptat a les necessitats i mesures que requereix la situació actual causada per la pandèmia de la Covid-19. «No estem en absolut d'acord amb la proposta de Reis estàtics que autoritza la Generalitat i som conscients que altres municipis han optat per celebrar Cavalcades adaptades, com la que nosaltres teníem prevista, però des de l'Ajuntament de Santa Perpètua considerem que no podem desobeir les normes per molt que no ens agradin, i menys encara en matèria de salut», ha indicat el regidor.

Així, l'Ajuntament de Santa Perpètua habilitarà tres de les aules de l'Escola Municipal de les Arts que donen a la plaça de l'Era com a dependències dels Reis Mags, des d'on rebran i saludaran durant tota la jornada del 5 de gener els infants del municipi, segons ha anunciat el regidor de Cultura. «Els infants accediran des de la zona que toca al pati del Galliner i faran un recorregut per la plaça de l'Era per poder saludar Ses Majestats a l'aire lliure i amb totes les mesures de seguretat necessàries», ha detallat. També ha desvetllat que les carrosses dels tres Reis estaran guarnides a la plaça de l'Era per que els nens i nenes les puguin veure durant aquest recorregut i que la jornada es completarà amb espectacles d'animació, que ja estaven previstos per a la Cavalcada proposada inicialment. A més, s'hi instal·larà a la plaça la bústia reial, on els nens i nenes que encara no ho hagin fer podran dipositar la seva carta als Reis.

L'activitat es desenvoluparà entre les 9.30 i les 14.30 hores i entre les 15 i les 20 hores amb l'objectiu d'arribar al màxim nombre d'infants del municipi.

Marçal Solà ha insistit que l'Ajuntament implementarà totes les mesures de seguretat necessàries i posarà a disposició tots els mitjans necessaris i ha demanat la col·laboració ciutadana per contribuir al bon funcionament d'aquesta activitat.

Foto: Corona reial / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Cineclub projecta 'Upon Entry' en el marc del cicle Gaudí
23 febrer 2024 10:05 - RedaccióEl Cineclub projecta 'Upon Entry' en el marc del cicle Gaudí

El Cineclub Cisco Can Monsenya, en el marc del Cicle Gaudí, projecta aquest dissabte 24 de febrer la [ ... ]

El Centro Cultural Andaluz commemora diumenge el Dia d'Andalusia
23 febrer 2024 09:54 - RedaccióEl Centro Cultural Andaluz commemora diumenge el Dia d'Andalusia

El Centro Cultural Andaluz commemorarà aquest diumenge 25 de febrer el Dia d’Andalucia que se celebra [ ... ]

Un miler de persones gaudeixen de l'espectacle de dansa de l'EMA 'Frida'
19 febrer 2024 14:56 - RedaccióUn miler de persones gaudeixen de l'espectacle de dansa de l'EMA 'Frida'

Un miler de persones, majoritàriament infants, han gaudit de l'espectacle de l'Escola Municipal de [ ... ]