hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua recordarà als perpetuencs assassinats als camps de concentració nazi amb una programació especial que s’iniciarà aquest dimecres 7 d’octubre amb la xerrada 'Empedrant la memòria', a càrrec de Pere Garcia, president del Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM). La ponència, per la qual no cal reservar entrada, tindrà lloc al Teatre del Centre a les 19 hores i l’accés estarà determinat per l’aforament. En acabar es projectarà un documental per contextualitzar el projecte gràcies a la col·laboració del Cineclub Cisco Mosenya. El CREM també col·labora en la programació.

L’endemà, dijous 8 d’octubre, tindrà lloc l’acte central de la programació amb la instal·lació de la llamborda Stolperstein en memòria dels perpetuencs exterminats als camps de concentració nazi. L'esdeveniment tindrà lloc a les 18 hores a la confluència entre el passeig de la Florida i el camí de la Granja, al monument Mauthausen. L’acte comptarà amb la participació d’un quintet instrumental de l’EMA.

Tres perpetuencs van ser assassinats als camps de concentració nazis. Per una banda, Projecte Forns, al qual estarà dedicada la llombarda Stolperstein, va néixer a la Granja Soldevila i va ser assassinat al camp de concentració Mathausen-Gusen l’any 1941. Al mateix any, els perpetuencs Francisco Sabatés i Josep Rovira, també van ser assassinats en aquest camp.

La llamborda està dissenyada per l’artista alemany Gunter Demning i forma part del projecte Stolperstein, que relaciona art i memòria. Cada llamborda representa una petita obra d’art, creada a mà delicadament, per a retre homenatge a les víctimes del nazisme. Les Stolperstein o pedres de topada, són úniques per a cada persona i s’ubiquen a terra per tal de convidar al vianant a aturar-se, inclinar-se a llegir i pensar en la persona desapareguda, assassinada o torturada. Actualment un total de 75.000 llambordes es troben disperses per tot Europa distribuïdes a més de 1.800 ciutats d’una vintena de països.

Paral·lelament es programaran les exposicions K.L. Reich. La veu de l’infern nazi, del 8 d’octubre al 29 de novembre de 2020, a l’Espai 2 i Mauthausen. L’univers de l’horror, del 30 d’octubre al 13 de desembre de 2020, a l’Espai 1. La Granja Espai Cultural.

Les activitats en record als perpetuencs assassinats als camps de concentració nazi s'emmarquen en les Jornades Europees de Patrimoni.


Foto: Monument d'homenatge a Amical de Mathausen / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Continua TEATRE de temporada de Tàndem amb l'obra 'Avui no sopem'
30 Set 2022 10:43 - NataliaContinua TEATRE de temporada de Tàndem amb l'obra 'Avui no sopem'

  El 2 d’octubre a les 18 h s’ha programat, al TEATRE de Temporada del grup de Teatre Tàndem, [ ... ]

L’Aula Vapor acull aquest divendres la presentació de la VII Beca de Recerca
29 Set 2022 15:01 - RedaccióL’Aula Vapor acull aquest divendres la presentació de la VII Beca de Recerca

L’Aula Vapor, abans Centre Cívic el Vapor, acull demà 30 de setembre a les 18.30 hores la presentació [ ... ]

Bona resposta del públic a 'Les bones intencions' que ha inaugurat TEATRE de Temporada
26 Set 2022 13:38 - RedaccióBona resposta del públic a 'Les bones intencions' que ha inaugurat TEATRE de Temporada

Ahir diumenge va començar la segona edició de TEATRE de Temporada amb una obra professional Les bones [ ... ]