hola

Santa Perpètua celebra aquest cap de setmana una Festa Major d’Estiu especial i diferent, completament adaptada a la situació de pandèmia que estem vivint causada per la Covid-19. El Consistori perpetuenc ha dissenyat un programa basat en concerts, espectacles i sessions de cinema als patis de les escoles per controlar l’aforament i les mesures de seguretat i, com a novetat, ha activat la venda d’entrades de les activitats, que es poden adquirir gratuïtament de manera telemàtica, fins a exhaurir-se o una hora abans de l'inici de l'espectacle. També presencialment a diferents equipaments municipals, però el termini acaba avui 4 de setembre. Les entrades per a alguns espectacles ja estan exhaurides.

La Festa Major arrenca avui amb el pregó, que serà virtual i es podrà seguir pel Facebook de Festa Major, i que protagonitzarà l'alcaldessa, Isabel Garcia i el pallasso Pep Callau i els gegants de Santa Perpètua. Aquests dos darrers, faran en acabar una cercavila adaptada a la situació i damunt d’un camió tot acompanyats pels grallers. Es recomana no seguir-la i veure-la des d’un únic punt. Les entitats de ball Mogoda Country, Arts Humanes Bollywood, Ball de Gitanes i Aine’s Tribe prendran part en una actuació virtual a través del Facebook de Festa Major després del pregó d’inici de festa.

El Cinema a la fresca, tot pensant en el públic infantil i familiar, s’incorpora al programa de la Festa Major d’estiu que presenta les pel·lícules Dumbo, Le Mans 66 i Padre no hay más que uno. Les projeccions tindran lloc al pati de l’Escola Els Aigüerols. L’edició arrenca aquest divendres 4 de setembre a les 21.30 hores amb la projecció de Dumbo, una adaptació de la pel·lícula animada de Walt Disney dirigida per Tim Burton l’any 2019.

La música és una de les característiques de la Festa Major i en aquesta programació adaptada a l’actual situació tampoc faltaran concerts amb diverses propostes i estils musicals. L'Orquestra Junior's, formació amb més de 50 anys d’història, actuarà aquest divendres  a partir de les 23 hores al pati de l’Escola Tabor. The Goliards Collective actuarà aquest divendres al pati de l’Escola Bernat de Mogoda (23.30h). La proposta d’aquest grup, integrat per vuit amics que han compatit formació al Taller de Músics de Barcelona, passa pel filtre de les músiques jamaicanes, jazz, swing així com hits de Madonna, The Beatles, Alicia Keys o Amy Winehouse.

La programació finalitza avui amb la monologuista Valeria Ros. L’actuació tindrà lloc al pati de l’Escola la Florida a partir de la mitjanit.És una de les cares més conegudes de l’stand-up femení.A Santa Perpètua ens portarà el seu espectacle Sin filtro. Durant l’espectacle hi haurà servei de foodtruck
El teloner serà el perpetuenc Javier Batzac, monologuista que, des d’una mirada “millenial” de primera generació analitzarà la societat amb el seu humor àcid i crític.

Dissabte 

L’Esplai el Refugi organitza la seva tradicional gimcana infantil aquest dissabte a les 17.30 hores de manera adaptada amb grups reduïts i dos grups enfrontats.L’Agrupació Sardanista  organitzarà la tradicional audició de Festa Major també aquest dissabte a partir de les 18 hores. Serà
a l’Esglèsia amb reserva prèvia d’entrades al mail agrupacio@sardanista.org.

Els espectacles infantils són un dels ingredients de la Festa Major 2020. La programació inclou diverses propostes on la diversió, la música, i l’animació estarà present. La companyia Campi Qui Pugui proposa  l’espectacle itinerant Rats!, basat en el conte tradicional El Flautista d'Hamelín. La sortida s’ha programat a partir de les 19 hores des de la plaça de la Vila fins a la rotonda del Miró.La Festa Major també acull diversos espectacles de circ. Les germanes Bambalas oferiran la seva proposta al pati de l’Escola Santa Perpètua  a les 19.15 hores.Los Desmadrados Rumba ens aproparà la rumba flamenca i catalana en un concert que tindrà lloc a les 20 hores al pati de l’Escola Bernat de Mogoda. A l'Escola Els Aigüerols,a les 21.30h, es projectarà Le Mans 66 . La pel·lícula se centra en l’excèntric i decidit equip nord-americà d’enginyers i dissenyadors liderats pel visionari automobilístic Carroll Shelby interpretat per Matt Damon i el pilot britànic Ken Milles que protagonitza Christian Bale que tenen per objectiu derrocar el domini de l’equip Ferrari al campionat del món. L’Orquestra Aquàrium, que ofereix un ampli ventall musical des dels anys 50 fins a música actual, actuarà al pati de l'Escola Tabor a partir de les 23 hores, mentre que , a les 23.30 hores, al pati de l’Escola Santiga,la reconeguda artista Myriam Swanson presenta "The Rhythm Treasures" del disc "All Around The World".

La programació de dissabte finalitza a de matinada (a les 00.30 hores), on al pati de l’Escola la Florida s’ha programat l’espectacle de clown, circ i humor Kalabari i seguidament Pere Rafart oferirà màgia.

Diumenge

L’Orquestra Cimarron protagonitzarà el clàssic concert de tarda de Festa Major que tindrà lloc a les 19 hores al pati de l’Escola Bernat de Mogoda. La mateixa orquestra, però a les 23.15 hores serà l’encarregada d’oferir el tradicional ball del fanalet que serà diferent enguany ja que anirà en record a totes les persones que ens han deixat a causa de la pandèmia i per a totes les persones que ens han cuidat i ens cuiden.El grup perpetuenc La Belluga presentarà les cançons del seu darrer treball Paüra en un espectacle infantil que tindrà lloc aquest  al pati de l’Escola Santiga a partir de les 19 hores. La formació, amb més de 10 anys d’història, ens ha animat durant el confinament i ara ho farà durant aquesta Festa Major.

A les 19.15 hores al pati de l’Escola Santa Perpètua, s’ha programat l'espectacle de circ Set up! de la companyia Barlou.El pati de l’Escola Tabor acollirà  a les 20 hores l’actuació de Swing Airlines, un quintet d’amplia trajectòria amb un repertori clàssic de swing dels anys 30 i 40 i que també aposta per la música actual.També aquest diumenge, però a les 21 hores, s’ha programat Perculight! , de Brincadeira i Bàcum que s’han unit per crear una proposta espectacular i enèrgica i que sortirà i arribarà a la plaça de la Vila i passarà per la rotonda del Miró.El Cinema a la fresca finalitza amb la pel·lícula Padre no hay mas que uno, que es projectarà  a partir de les 21.30 hores a l'Escola Els Aigüerols. Aquesta comèdia dirigida i interpretada per Santiago Segura, que arrencarà el somriure dels espectadors, es va estrenar l’any passat i va ser la pel·lícula espanyola amb major recaptació de l’any passat.A les 23 hores, al pati de l’Escola La Florida, Dr Ring Ring oferirà un concert de ska-reggae.

Dilluns

Dilluns, 7 de setembre, se celebraran les darreres propostes. A les 18.30, al pati de l’Escola Tabor, Jordi Callau ens animarà amb la seva música, mentre que, a les 19 hores, al pati de l’Escola Santiga el grup Els Xiula ens oferiran el seu espectacle d’animació infantil que ens proposarà ballar però sense moure’s del lloc. Les propostes musicals són les havaneres amb el grup Les Anxovetes (pati Bernat de Mogoda, a les 20 hores) i el concert amb A contra Blues (pati La Florida, a les 20 hores) que presentarà treballs del seu disc Jab, publicat l’any passat.

Focs

Enguany els focs artificials de fi de festa seran molt diferents al que estem acostumants i és que la pandèmia ho ha trastocat tot. Per tal d’evitar aglomeracions de gent, l’Ajuntament ha decidit que el llançament de focs es farà des de dues ubicacions diferents: el parc Central i la plaça de la República.

La decisió vol evitar aglomeracions i per això es recomana a la ciutadania que gaudeixi dels focs des de balcons i finestres de casa o des d’espais propers a les zones de llençament. L’Ajuntament també ha informat que el castell de focs no tindrà la mateixa durada que el d’altres edicions sinó que serà més breu i de menys intensitat. També ha avançat que haurà alguna sorpresa.

La Pirotècnica Dragón posarà dilluns 7 de setembre a les 22 hores el punt final als quatre dies d’activitats culturals d’enguany de la Festa Major d’Estiu, la més atípica de la història local.

Aposta per la cultura

“Es tracta d’una Festa Major molt diferent, excepcional, però hem volgut mantenir l’essència de que el primer cap de setmana de setembre, Santa Perpètua visqui uns dies diferents, absolutament adaptats a les condicions i a les normes de seguretat que han marcat la Generalitat i les autoritats sanitàries a causa de la pandèmia que estem vivint”, ha explicat l’alcaldessa, Isabel Garcia que ha destacat que s’han evitat els actes que poden significar una major concentració de la ciutadania com ara, el pregó, els Deskoncerts, els balls al parc Central, la fira, les casetes de les entitats andaluses, el mercadet del passeig de la Florida, el rom cremat a les havaneres i la tradicional xocolatada infantil. Així, s’han reduït les activitats, que es desenvoluparan en les franges de tarda i nit i majoritàriament als patis de les escoles, espais on es podrà controlar l’aforament i la distància de seguretat de les persones assistents. El pressupost de totes activitats s’ha reduït per destinar recursos al Pla de Xoc.

Per la seva part, el regidor de Cultura i Joventut, Marçal Solà, ha destacat “l’aposta per l'àmbit cultural, que ha estat fortament tocat per la pandèmia i són moltes les famílies que viuen d’aquest sector (artistes, programadors, pirotècnics, muntatges d’escenaris, equips de so i llum, etc)”, ha afegit. Marçal Solà ha insistit en el fet que tots els actes programats compten amb les mesures de seguretat sanitàries obligatòries i recomanades i tenen el mateix o menys risc que altres activitats socials de la nostra vida quotidiana. Marçal Solà ha insistit que aquesta Festa Major seguirà el model que s'està utilitzant per empreses privades i públiques en activitats culturals i ha remarcat que no s'ha registrat cap brot dins l'àmbit cultural.

El programa va començar ahir amb l'obertura al públic de l'exposició Coronavirus, escac al món! que es pot veure a l'Espai 1 de la Granja, espai cultural, fins al 25 d'octubre.


Foto. Aquest any es recomana veure els focs des dels balcons / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central
17 Abr 2024 11:38 - RedaccióLa Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central

L’amfiteatre del parc Central acollirà per primer cop la Cantata escolar que organitza l’Escola [ ... ]

El MTIV estrenarà nous espais al mes de maig
15 Abr 2024 17:49 - RedaccióEl MTIV estrenarà nous espais al mes de maig

Les obres de reforma de l’interior de l’antic Centre Cívic El Vapor per connectar-lo al MTIV finalitzaran [ ... ]

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]