hola

La ciutadania han sortit al carrer per gaudir del programa de la Festa Major 2019, celebrada entre el 30 d'agost i el 2 de setembre. El regidor de Cultura, Marçal Solà, ha comentat d'aquesta Festa Major que si eliminem els canvis motivats per les previsions meteorològiques que van fallar, la programació d'actes ha estat reeixida i ha comptat amb una molt bona participació.


Les novetats eren l'activitat Travessem la bassa del parc Central, la Festa dels colors, la matinal d'aventures ( que s'ha transformat en tarda d'aventures per al dia 10) i la disco jove. Tot i que encara cal fer la valoració final, Solà creu que el Travessem la bassa continuarà i que l'any vinent hi haurà més embarcacions un cop vista la primera edició.
En canvi, la disco jove no ha funcionat com s'esperava. El regidor de Cultura ha avançat que es treballarà amb la Regidoria de Joventut per tal que aquesta activitat se la facin seva.
Una de les activitats ja consolidada és el tobogan d'aigua pel qual van lliscar 2.100 persones, segons l'organització. En aquesta ocasió hi havia quatre pistes per on lliscar i va permetre més participació, segons reconeixia Solà.

El regidor de Cultura ha expressat que entre les activitats infantils en aquesta Festa Major ha destacat l'espectacle del grup El Pot Petit que va omplir el parc Central.

La Festa Major ha acabat aquesta passada mitjanit. Una festa en la qual no van faltar les entitats tradicionals i actes molt consolidats com els gegants, el correfoc, les sardanes, el ball de gitanes, la nit d'entitats, les havaneres, les orquestres, les nit de versions, els concerts vermut i el festival flamenc.

El castell de focs, el dia 10 de setembre
La Festa Major 2019 ha estat marcada per l'ajornament fins al dia 10 de setembre de tres activitats previstes per ahir dilluns la més destacada el castell de focs. La decisió es va haver de prendre diumenge i en aquells moments totes les agències meteorològiques donaven pluja durant gairebé tot el dia de dilluns, pluges fortes que van provocar l'activació del pla Inuncat de la Generalitat, però que finalemnt a santa Perpètua no va arribar.

El dimarts 10 de setembre, a partir de les 11 del matí, la plaça de la Vila acollirà l'aqua-fest amb activitats per remullar-se tota la família. A les 16.30 h el parc Municipal acollirà la tarda d'aventures amb activitats per a nois i noies de 10 a 16 anys amb tirolina, pont tibetà, rocòdrom, tir amb arc o pista americana, entre d'altres. I a la nit al parc Central, a les 22 h el castell de focs.
El regidor de Cultura, Marçal Solà, ha explicat que calia prendre una decisió el diumenge davant de les previsions de fortes pluges perquè si arriba a ploure i no s'havia ajornat s'hagués pagat i no s'haguessin gaudit.

Des de l'Ajuntament s'ha explicat que per fer un castell de focs s'han de demanar permisos a Delegació de Govern, Guàrdia civil, Protecció Civil, AENA i Renfe, fer un pla d'emergències i rebre l'aprovació de la Conselleria d'Interior de la Generalitat el que feia inviable traslladar-lo a aquest cap de setmana. El regidor de Cultura ha reconegut que la següent dada possible era el 10 perquè el dia següent és festiu.

Travessem la bassa

Travessem la Bassa ha estat el nou concurs d'aquesta Festa Major que va comptar amb set participants. La nova proposta lúdica consistia a creuar d'un cantó a l'altre la bassa del parc Central amb una embarcació casolana de fabricació pròpia.

El certamen preveia premis per a les tres embarcacions més ràpides, per a la més ben construïda, la més original i la que porti els participants més ben disfressats a més d'un premi especial del jurat. L'activitat va comptar amb força públic en aquesta primera edició.

Tot i que hi van haver vuit inscripcions, finalment van ser set les embarcacions que van prendre part a la prova. Centenars de ciutadans es van apropar al parc per gaudir encuriosits d'aquesta particular cursa aquàtica. La Policia Local va haver d'evacuar el pantalà per acumulació de persones.

El certamen preveia set guardons, de manera que cada grup va poder obtenir un premi, que va consistir en un diploma acreditatiu, un pernil i una llonganissa.

Pa artesà, construïda amb ampolles de plàstic, va ser l'embarcació més ràpida i va travessar la bassa en dos minuts i 35 segons. Moguda Flamenca, pilotada per tres hawaianes en un inflable amb forma de flamenc, va ser la segona mes ràpida en creuar en tres minuts i 23 segons. Per últim, Fem l'Indi, una barca neumàtica amb una tenda, va ser la tercera més ràpida amb un temps total de quatre minuts i trenta segons. Com a curiositat, l'embarcació Escuadrón suicida, un vaixell pirata fet amb bidons i que va rebre el premi a la més ben construïda, va ser la més lenta, en creuar la bassa en un total de 15 minuts i 41 segons.

El premi a l'embarcació més original se'l va endur el grup Metall de bog, feta amb ampolles de plàstic, mentre que Helium Raknarok, uns vikings sobre un vaixell fet amb bidons i palets, va aconseguir el d'embarcació amb els participants més ben disfressats. El jurat també va atorgar un premi especial al grup Asalto al lavabo, que va creuar la bassa amb un inflable i dues escombres.
Els participants van coincidir en què s'ho havien passat molt bé en aquesta experiència i animats a repetir la propera edició.

Festa dels Colors

Més de 1.500 bosses de pols es van llençar durant la festa dels Colors, que organitzava l'Ajuntament amb la col·laboració de l'entitat local Arts Humanes. Centenars de persones es van apropar al parc Municipal durant el matí de diumenge per gaudir de les danses bollywood, del llençament de colors i de l'escuma que va tancar l'activitat.

La festa es va iniciar a les onze del matí amb exhibicions de balls bollywood a càrrec de l'Associació d'Arts Humanes. A les dos quarts de dotze, va tenir lloc la coreografia conjunta de la Festa dels Colors, en la qual van participar més de dues-centes persones. Per a aquesta coreografia, ja s'havia fet un assaig al parc Central dijous passat, amb la participació d'un centenar de persones.

Tot i que s'havia anunciat per a les dotze del migdia, finalment el primer llençament de pols de colors es va avançar i va tenir lloc a tres quarts de dotze. El públic, que va omplir el parc, va poder gaudir d'un total de tres llençaments. Els altres van ser a les 12 hores i a les 12.15 hores. Més de 1.500 bosses de pols de colors es van llençar durant l'activitat, segons va confirmar la Comissió de Festa Major.

La presidenta de l'Associació d'Arts Humanes, Laura Rodríguez, s'ha mostrat molt satisfeta amb la celebració de la Festa i ha assegurat que repetiria l'experiència.


Foto: La festa dels Colors ha estat una de les novetats de la Festa Major / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest diumenge aixeca el teló TEATRE de Temporada que programa Tàndem
23 Set 2022 13:47 - RedaccióAquest diumenge aixeca el teló TEATRE de Temporada que programa Tàndem

El grup de teatre Tàndem organitza entre el 25 de setembre i el 22 d’octubre la segona experiència [ ... ]

Bona assistència al 68è Aplec de Santiga
19 Set 2022 12:44 - RedaccióBona assistència al 68è Aplec de Santiga

El 68è Aplec de Santiga es va celebrar dissabte amb una bona assistència de balladors que van estrenar [ ... ]

Aquest dissabte se celebra el 68è Aplec de Santiga
16 Set 2022 11:11 - RedaccióAquest dissabte se celebra el 68è Aplec de Santiga

L’Agrupació Sardanista Santa Perpètua ha programat per aquest dissabte 17 de setembre el 68è Aplec [ ... ]