hola

L'Escola Municipal de les Arts (EMA) de Santa Perpètua estrenarà aquesta nit (22 hores) al parc Central la seva producció Roquiem que forma part del programa de Moguda Escènica que ha elaborat la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Santa Perpètua. De fet, aquest acte és a inauguració del programa de Moguda Escènica 2019.

En aquest projecte participen l’EMA, juntament amb l’Escola de Música i Dansa de Castelldefels, l'Escola Municipal de Música Blai Net de Sant Boi de Llobregat i la Coral Renaixença. Roquiem és un espectacle de música i dansa que té com a eix central l’obra escrita per Paul Barker i adaptada per l’EMA a les agrupacions participants.

La gran innovació de l'espectacle, seguint la filosofia de l'EMA de democratitzar la pràctica de les arts, és el cor comunitari creat per a l’ocasió i que compta amb una quarantena de voluntaris de totes les edats. I també que, per primer cop en un muntatge conjunt de l'EMA, participa la Coral Renaixença. En total seran més de tres-cents artistes en directe.

Les altres formacions corals participants són els cors de mitjans, joves i adults de l'EMA i el Blai Chorus de l'Escola Municipal de Música Blai Net de Sant Boi de Llobregat. La música anirà a càrrec de Bandarres i la dansa comptarà amb grup de l'EMA i de l'Escola Municipal de Castelldefels.

El director de l'EMA, Eliseu Ribes, ha explicat que en el cor voluntari s'han retrobat amb exalumnat de l'escola de música i amb persones que no havien fet mai música.

La Central Musical

La Central Musical també preveu les actuacions de Drop Collective, un projecte que fusiona la música jamaicana i el jazz, el 4 de juliol; New York Ska Jazz Ensemble, un grup de renom internacional de Reggae-Rock i Jazz, l’11 de juliol i Esmeralda Colette el dia 18 de juliol.

Tots els espectacles de la Central Musical tindran lloc els dijous del mes de juliol al parc Central a partir de les 22 hores.

Arts al Carrer

La proposta Arts al Carrer serà el 29 de juny a partir de les 19 hores. Un itinerari de circ, teatre i música al carrer a càrrec de diferents artistes d’alt nivell i a diferents localitzacions del municipi. La companyia Pessic de circ serà qui comenci aquesta tarda especial quan un extravagant vehicle de tres rodes arribi a la plaça de la Vila. El petit Lilo (19.45 h) ens desplaçarà fins al parc dels Països Catalans amb joguines gegants, música i entremaliadures canines en aquest cercavila pels carrers del municipi. Arts al Carrer es completa amb la màgia de Toni Muñoz (20.15 h), les acrobàcies de Leti&Fer (21.30 h al parc Central), el circ de La fem fatal (21.40 h al parc Central) i la percussió del grup Emoriô (21.55 h també al parc Central).

Cinema a la fresca 

Moguda Escènica és també cinema a la fresca i per aquesta edició s’han programat pel·lícules infantils i familiars els divendres del mes de juliol a les 22 hores al parc Central. Campeones, de Javier Fesser i guardonada amb dos premis Goya, serà la primera de les propostes. Aquesta comèdia dramàtica espanyola explica la història d’un entrenador de bàsquet que haurà d’entrenar un equip de nois i noies amb diversitat funcional. Abans que comenci la pel·lícula es projectarà el curtmetratge Scars (Part I: Escape i Part II: Highway) produït per la perpetuenca Carla Molina. Hotel Transilvania 3 (el 12 de juliol) i Bohemian Rhapsody (19 de juliol) completen la cartellera.

En el marc de Cinema a la fresca s’ha inclòs també una peculiar proposta que es desenvoluparà al Castell de Mogoda el 28 de juny. La tarda començarà a les 19 hores, amb la visita guiada al Castell de Mogoda a càrrec del CREM, continuarà a les 20 hores amb el concert Zaratustra i finalitzarà amb la projecció del film de Franck Dubosc, Sobre ruedas a les 21 h. Tota la programació de Moguda Escènica és gratuïta i per a tots els públics.

Moguda Escènica a les xarxes

Aquesta és la tercera edició del festival Moguda Escènica i una de les novetats ha estat la creació de la pàgina web www.mogudaescenica.cat per consultar el programa i les característiques de les actuacions. A més, Moguda Escènica està present a xarxes socials com Instagram i Facebook amb l’usuari @MogudaEscènica. Spotify també compta amb una llista específica amb els temes de les edicions passades i actuals de la Central Musical.


Foto: Uns dels espectacles de l'EMA al parc Central en el marc de La Central Musical  / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central
17 Abr 2024 11:38 - RedaccióLa Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central

L’amfiteatre del parc Central acollirà per primer cop la Cantata escolar que organitza l’Escola [ ... ]

El MTIV estrenarà nous espais al mes de maig
15 Abr 2024 17:49 - RedaccióEl MTIV estrenarà nous espais al mes de maig

Les obres de reforma de l’interior de l’antic Centre Cívic El Vapor per connectar-lo al MTIV finalitzaran [ ... ]

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]