hola

Manifestació Educació - Mobilitzacions

Unes 250 persones es van manifestar aquest dimecres pels carrers de Santa Perpètua en contra de la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (LOMCE), la Llei d'educació de Catalunya (LEC), les retallades en educació i el tancament de centres públics. La convocatòria la va fer la coordinadora d'AMPA d'escoles públiques de Santa Perpètua.

Adults i infants van reivindicar una educació pública de qualitat mitjançant una comitiva fúnebre en la qual no van faltar fèretres de l'educació pública i làpides. També van distribuir esqueles en les que es llegia "Després d'una llarga lluita socials, va morir al nostre país en aprovar-s'hi la LOMCE i en rebre les constants tisorades del govern autonòmic. Les persistents retallades van anar disminuint la qualitat educativa que, el dia 5 de juny, no va poder resistir més i ens ha deixat orfes".

La manifestació va passar pel passeig de la Florida des de l'avinguda de l'Onze de Setembre, l'avinguda de Barcelona, el carrer de Genís Sala, la Rambla i la plaça de la Vila, on es va guardar un minut de silenci i es va llegir un manifest.

Per a la coordinadora d'AMPA, les lleis LOMCE i LEC suposen un canvi de model educatiu de caire ideològic que carrega contra l'educació pública, laica, l'ensenyament científic, la inclusió i la cohesió social, entre altres. Aquestes normes van en contra del pensament de la societat que coincideix en que l'educació és l'instrument per fer una societat cohesionada i justa, segons continuava el manifest.

La coordinadora d'AMPA de Santa perpètua va repassar també les necessitats de les escoles públiques a la ciutat com les deficiències i necessitats de les escoles Bernat de Mogoda, Santiga, Santa Perpètua i Els Aigüerols.

Les escoles públiques van demanar reaccions en defensa de l'educació pública per garantir el futur dels infants perpetuencs.

Foto: imatge de la mobilització de dimecres a Santa Perpètua en contra de la LOMCE / Estrella Núñez

0
0
0
s2sdefault