hola

Terrenys on s'ha de construir l'Escola Els AigüerolsActualitat - Els Aigüerols

El director dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental, Lluís Baulenas, ha comunicat a l'Ajuntament de Santa Perpètua que aquest any no es construirà l'Escola Els Aigüerols, malgrat que la Generalitat va anunciar que les obres començarien durant el segon semestre de l'any. La regidora d'Educació de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Neus Garcia, ha manifestat que "estem neguitosos i molt decebuts" per aquesta notícia ja que "el centre ja porta molts anys i les famílies esperen curs rere curs l'inici d'aquest projecte". El Consell Escolar Municipal aprovarà aquesta setmana una declaració per reivindicar la necessitat de construcció d'aquesta escola.

 

 

La regidora ha explicat que des dels Serveis Territorials han informat que el sistema de finançament previst per executar la construcció de l'Escola Els Aigüerols no s'ha posat en marxa per la desfavorable situació econòmica, malgrat que els pressupostos de la Generalitat de 2012 incorporaven el projecte de construcció. El director va informar als representants de l'Ajuntament que desconeix si els pressupostos de la Generalitat del proper exercici inclouran la partida per construir el nou edifici. Aquests comptes encara no s'han presentat a causa de les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 25 de novembre. La regidora confia que s'incorpori la dotació econòmica per al 2013.

L'Ajuntament ha reiniciat davant de la Generalitat la reivindicació de la necessitat de construir el nou edifici i utilitzarà els canals polítics per fer arribar preguntes parlamentàries a la Conselleria d'Ensenyament. Neus Garcia ha destacat que "tots hem d'estar units pel mateix objectiu" i recorda que el nou centre "no és una escola de futur, és una escola molt necessària ara" i afegeix que "quan és construeixi ja estarà plena". La regidora ha recordat que, en un principi, Els Aigüerols s'havia projectat per a dues línies, però finalment el projecte s'ha aprovat amb una sola línia. Actualment el centre té dues línies a primer de Primària i a P5; tres a P4 i una línia a P3.

El Consell Escolar Municipal, en la seva reunió del 15 de novembre, té previst aprovar també un acord per reivindicar la necessitat del nou centre educatiu. L'organisme ja va aprovar fa tot just un any un document de similars característiques. L'Escola Els Aigüerols ocupa provisionalment l'edifici de Serveis Educatius, l'antic institut Rovira-Forns. El centre s'ha de construir en els terrenys de l'antic camp de futbol de l'avinguda de Santiga.

Davant de l'incompliment de la Generalitat, el president de l'AMPA Els Aigüerols, Jesús Fernández, ha explicat que l'Assemblea general del 7 de novembre va decidir començar les reivindicacions per a la construcció del nou edifici i ha confirmat que s'estan preparant diverses accions amb la intenció de "donar a conèixer la problemàtica que tenim per fer partícip a tota la ciutadania. Volem que tingui el màxim de ressò per tal que ho sàpiga la població i que li arribi d'alguna manera a la Generalitat". Fernández ha afegit que, tot i no tenir un edifici definitiu, "el funcionament actual de l'escola és òptim i en aquest aspecte no hi ha cap problema, l'únic inconvenient que hi ha és que els nens continuen dinant a les aules i la manca d'espai existeix". El president de l'AMPA demana a l'Ajuntament que "faci la màxima pressió davant de la Generalitat i el departament que calgui i que escolti les famílies".

Segons el president de l'AMPA, el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental, Lluís Baulenes, va informar-lo a través d'una trucada telefònica a finals del mes d'octubre de l'incompliment del calendari acordat per a la construcció de l'escola perquè "no s'havia desenvolupat el departament que ha de buscar el finançament per a l'edificació del centre". El president de l'AMPA ha confirmat que la Generalitat "no ha donat un nou calendari de construcció".

La direcció de l'Escola ha declinat fer declaracions fins no informar a les famílies de la situació de la construcció del nou edifici. El dilluns 19 de novembre, segons ha confirmat el centre, hi ha convocada una reunió informativa amb les famílies, a la qual assistirà la regidora d'Educació.

Foto: Terrenys de l’antic camp de futbol, a l’alçada del carrer de mossèn Camil Rosell, on s’ha de construir l’edifici de l’Escola Els Aigüerols / Premsa Ajuntament

0
0
0
s2sdefault