hola

Armghan Khan a can Folguera.

El seu nom és Muhammad Armghan Khan, però tothom li diu Khan. Va néixer a Lahore, una ciutat gran, capital de la província del Panjab al Pakistan i fa divuit anys que va arribar a Espanya i gairebé nou que és veí de Santa Perpètua. Aquí té el seu comerç de reparació de telefonia mòbil i veu créixer les seves tres filles. Es defineix com una persona viatgera i esportista. Juga al criquet des que és un nen i ha estat jugador de la selecció espanyola fins fa poc. Ara, és entrenador.

Quan vas arribar a Santa Perpètua? Porto 18 anys a Espanya i a Santa Perpètua gairebé nou. El primer cop que vaig venir va ser buscant un local amb un amic i em va agradar el poble.

Per què vas decidir venir des del Pakistan a Espanya? Jo anava cap a Anglaterra perquè allà juguen al criquet. Pensava que allà s'obriren moltes portes per a mi. Però quan vaig entrar a Barcelona em va agradar molt i em recordar a Lahore, la meva ciutat. Aquí hi ha vida. A d'altres països la vida s'acaba a les 18 hores, la gent no es coneix, son molt reservats. Aqui la vida és molt oberta!

Què recordes de Lahore? Recordo quan era nen i no tenia problemes. Recordo que li vaig dir a la meva germana que volia venir a Europa i ella em va dir que no ho fes ràpid, que gaudís dels meus pares i que millor em quedés amb ells perquè quan comencés la vida professional me n'adonaria que hi ha molts problmes. Però jo no volia esperar-me. Ara penso que té raó. Quan estava amb els meus pares no tenia problemes.


Tria una cançó

Armghan Khan es coloca els auriculars

Chaap Tilak; Abida Parveen: “La cançó que he triat és d'una cantautora molt famosa del Pakistan. És una cançó molt espiritual que parla de l'interior, de l'ànima i aquestes coses em relaxan.”


Suposo que fer-se gran és més difícil quan estàs lluny dels pares. Quan estava solter aquí a Espanya, trobava a faltar la meva mare i els meus germans. El meu pare va morir al 2007. Ara m'agradaria que visquéssim tots junts perquè la vida passa molt ràpid i quan tanquem els ulls i mirem enrere, la vida és un somni. Així que penso que el temps que estem aquí millor passar-lo junts.

La teva mare ha estat a Santa Perpètua? No. Això em fa mal. Vaig sol·licitar el visat per la meva mare i l'embaixada el va rebutjar. Jo vull que vingui aquí a veure'm i viure amb mi.

Amb quines dificultats et vas trobar quan vas arribar aquí? Recordo que em vaig quedar a viure amb un amic i em va dir que havia de preparar el dinar. Jo estava flipant i no sabia com preparar-la.

I ja has après? Sí, molt. Us convidaré un dia.

El meu somni és tenir una vida més fàcil per a mi i la meva família i ja està.

Com la vas conèixer? Vaig anar al meu país a la boda del meu germà i la meva família havia trobat a aquesta noia. Ens vam casar en 14 dies i ja porto vuit anys amb ella.

I heu format una família. Sí, tenim tres filles.

Què és el que més t'agrada de ser pare? Cada edat té les seves coses. Sempre canviem i cal gaudir de cada punt. Quan era nen era una cosa i ara fer de pare m'agrada també. Quan entro a casa i sempre surten correns cap a mi i em diuen que m'estimen, m'agrada.

Què és el més important que vols transmetre a les teves filles? El primer cop que vaig venir a Espanya recordo que el meu pare em va dir que no fes res dolent. Em va dir que la gent sempre parlaria malament de mi perquè em veurien pel meu país. “Si fas una cosa dolenta, diran: Mira és paquistanès”. Això és el que vull ensenyar les meves filles, que sempre facin bé les coses perquè la gent no els digui: “Mira, és filla d'Armghan”.

Has patit el racisme? Només un cop. La gent és bona aquí. Sempre li dic a la meva germana que viu a Kuwait i diu que allà la gent és molt racista.

Què t'agrada de la teva feina a la botiga de la Rambla? M'agrada parlar amb la gent. Sempre intento cuidar a les persones que venen a la botiga perquè per a mi l'important és el client i no el negoci. Si no cuido els clients, no venen i no hi ha negoci.

També jugues al criquet. Abans era jugador de la selecció espanyola i hem jugat torneigs a tota Europa. Ara ja estic parat perquè tinc més de 40 anys, però soc entrenador.

Aquí el criquet és un esport poc habitual, però al teu país és l'esport estrella. Al meu país el criquet és com el futbol aquí. Quan vaig començar a jugar al 2003, recordo que vivia a Badalona i sempre anavem a jugar al Paral·lel. Venia la policia i com no sabien què era el criquet, ens agafaven les pales i tot. Però poco a poc es va coneixent més i ara és molt més famós que abans i ja no hi ha cap problema.

Et fa por alguna cosa? No, el que ha de passsar, passa i no ho podem aturar. La vida és difícil i seria més difícil amb por, així que no vull viure amb por. Jo no penso mirant endavant, intento viure al dia.

I tens algun somni? Abans sí que en tenia. Ara penso que quan anem corrent darrere dels somnis, la vida és més difícil. El meu somni és tenir una vida més fàcil per a mi i la meva família i ja està.

Podeu descarregar l'entrevista del podcast de Ràdio Santa Perpètua o veure-la al YouTube de l'Informatiu.

Foto: Angélica Álvarez / Nil Ventura.

Portes Enfora és un projecte de l'Informatiu i Ràdio Santa Perpètua (Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda) produït per Mashup. Direcció del projecte Cesca Mejías Coordinació Bàrbara Arco Realització Sílvia Pagès Ajudant de direcció i producció Edith Plantada Càmera Edith Plantada Auxiliar Anna Carbonell Edició i prostproducció Judit Polo Foto fixa Nil Ventura Difusió Marta Hiraldo i Natalia Guerrero Muntatge de so Diego Fernández.

 

 

No perquè sigui una cançó que m'ha marcat moltíssim, simplement perquè és una cançó que ara mateix em dona molta tranquillitat i em dona unes “vibes” d'estiu, de bon temps, de bon rotllo i jo crec que ara està bé, que cal escoltar aquest tipus de música
0
0
0
s2sdefault

Altres la Contra

Albert Clos:
23 Des 2022 11:11 - AdministratorAlbert Clos: "El meu major somni seria continuar com ara, però viure més relaxat"

L'Albert diu que és una persona d'extrems i molt inquieta. Parlant amb ell descobreixes ràpidament [ ... ]

Chris Thwaite:
28 Nov 2022 14:24 - AdministratorChris Thwaite: "Tinc moltes ganes de que la meva família d'aquí conegui Austràlia"

La Núria fa més de divuit anys que va venir a Santa Perpètua des de Badalona per amor i diu que l'únic [ ... ]

Núria Pons:
08 Nov 2022 13:55 - AdministratorNúria Pons: "Jo penso que només es mor una vegada i es viu tots els dies"

La Núria fa més de divuit anys que va venir a Santa Perpètua des de Badalona per amor i diu que l'únic [ ... ]