hola

Santa Perpètua en Comú ha guanyat les eleccions municipals 2023 a Santa Perpètua de Mogoda. La llista encapçalada per Isabel Garcia ha obtingut un total de deu regidors (3.521 vots i 36,44%). La formació de l’actual alcaldessa en funcions, suma un nou edil respecte la Corporació sortint i es queda a un representant de la majoria absoluta.

ERC continua com a segona força política però perd un regidor i es queda amb quatre representants (1.663 vots i 17,21%), mentre que el PSC manté els quatre actuals (1.631 vots i 16,88%). PP (643 vots i 6,65%) i Vox (635 vots i 6,57%) irrompen a la nova Corporació amb un regidor, respectivament. La darrera formació al nou Ajuntament serà Ciutadans, que perd dos representants i es queda amb un edil (599 vots i 6,19%). La nova Corporació estarà formada per un total de sis grups municipals, dos més que l’Ajuntament sortint.

La candidata d'SPEC Isabel Garcia s'ha mostrat molt contenta amb els resultats de les eleccions municipals i ha manifestat que "estem molt contents, pensaven que podien tenir la majoria absoluta" i ha mostrat el seu agraiment  a la ciutadania "per la seva confiança". La guanyadora de les eleccions ha expressat que "és una mala notícia que Vox entri" i ha afegit que "desitjaven que això no passés , però s'ha estès a la majoria de municipis". Garcia ha manifestat que "ens sentim molt reconeguts, hem tret més vots que fa quatre anys, ens hem deixat la pell i la ciutadania ens ho ha reconegut". Sobre el proper govern municipal ha assenyalat que "hem de veure si podem governar amb deu regidors o hem d'establir pactes". Per últim, s'ha mostrat contenta per poder comptar amb les noves regidores Tamar Zamora i Jesica Jiménez. 

Laura Oliver, candidata d'ERC, s'ha mostrrat contenta perquè la formació continuaria sent la segona força més votada i ha indicat que "entri Vox és preocupant". Oliver ha felicitat al partit guanyador pels seus resultats i ha indicat que  "seguirem treballant perquè Santa Perpètua confiï en el projecte transformador d'ERC".

El candidat socialista Pere García ha felicitat Isabel Garcia pel "seu èxit"amb els resultats obtnguts en aquestes eleccions municipals. García ha lamentat  l'entrada de Vox i s'ha mostrat avui dilluns autocritic amb els resultas de la seva formaciója que esperaven uns millors resultats. Sobre la participació ha expressat que ha estat "una llastima la baixa partcipació a les eleccions" i ha afegit que "la gent igual esta cansada i opta per no venir a votar".Preguntat sobre la continuïtat del pacte de govern SPEC-PSC, Pere García ha manifestat que el PSC està disposat a seguir governant Santa Perpètua.

Vox s’estrena a la cambra municipal. El cap de llista, Santiago Delgado,  ha comentat que "estem contents ja que per primera vegada entrem a l'Ajuntament de Santa Perpètua" i ha expressat que treballaran "per més seguretat, civisme i l'accés a l'habitatge".

La cap de llista del PP, Julia González, s'ha mostrat "molt contenta" amb els resultats obtinguts ja que el PP no tenien representació en el darrer mandat i torna a formar part de la Corporació que atribueix a la "bona feina feta". Sobre la participació ha lamentat que hagi estat inferior a la de fa quatre anys així com que hagi poca participació a les municipals. A partir d'ara "volem treballar pel poble i intentarem que els nostres projectes tinguin cabuda en l'Ajuntament".

El candidat de CS, Kevin Romero, ha manifestat que "la participació no ha sigut bona" i va felicitar Isabel Garcia, "clara guanyadora d'aquestes eleccions municipals". El cap de llista de CS va expressar que "nosaltres continuarem treballant des de l'Ajuntament" i va afegir que "ens hauria agradar que els resultats fòssin diferents i millors però resistim i estarem a l'Ajuntament altres quatre anys".

Guillermo Almansa, de la CUP, ha mostrat la seva preocupació "perquè entra l'extrema dreta a l'Ajuntament" i "no entrem nosaltres". El candidat ha manifestat que la població ha votat per un "projecte continuista" i ha afegit que "seguirem treballant".

Per últim, el candidat de Junts per Santa Perpètua Albert Garcia ha valorat que els resultats "no han estat els esperats" i ha destacat la feina feta pel seu equip que "comença ja a treballar per entrar d'aquí a quatre anys a la Corporació".  Garcia ha afegit que el seu objectiu és mantenir el grup de treball i fer oposició des de fora de l'Ajuntament ja que" cal fer feina i estar presents davant l'entrada de cert grup al consistori".

Nova Corporació

D'acord a aquests resultats, la nova Corporació Municipal estarà formada per Isabel Garcia, Sergi Hernández, Ana Bajo, Marçal Solà, Adelino Macías, Julio Pérez, Jordi Navarro, Sandra Gómez, Tamar Zamora i Jesica Jiménez, de Santa Perpètua en Comú; Laura Oliver, Sergi Garcia, Laura Sànchez i Albert Bonàs, d’Esquerra; Pere García, Olga Valenzuela, Joan Martínez i Antonia Luis, del PSC; Julia González, del PP; Santiago Delgado, de Vox; i Kevin Romero, de Cs.

La jornada electoral del 28 de maig ha transcorregut amb normalitat i sense incidents. Un total de 9.760 electors perpetuencs han exercit el seu dret a vot, un 51,77% del cens. La xifra suposa més de vuit punts percentuals per sota de la dada registrada al 2019 quan van votar 11.142 persones, un 60,30% de l’electorat. Durant la jornada electoral ja s'ha anat apuntant aquest descens de la participació. Així, a l'avanç de les 14 hores, se situava en el 30,12% (5.677 vots), 3,3 punts menys que als darrers comicis, mentre que a les 18 hores estava en el 40,28%,7 punts percentuals per sota de 2019, quan a aquella hora havia votat el 47,2% del cens.

Constitució nou Ajuntament

El nou Consistori es constituirà el dissabte 17 de juny a les dotze del migdia. La sessió estarà presidida per la Mesa d'Edat que formaran els regidors de més i menys edat, que seran els primers a prendre possessió de l'acta. Davant d’aquests dos edils juraran o prometran el seu càrrec la resta de representants, per ordre de proclamació de la Junta Electoral. Posteriorment, cada formació prendrà la paraula i després tindrà lloc la votació per escollir l'Alcaldia. La majoria absoluta de la Corporació municipal s’estableix en onze suports del total de 21 edils.


Foto: Militants i simpatitzats d'SPEC celebren els resultats davant la seva seu / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació
21 Mar 2024 10:46 - RedaccióLa Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació

El Ple de març que se celebrarà aquesta tarda té previst aprovar una moció per declarar Santa Perpètua [ ... ]

Política
Santa Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació
22 Mar 2024 14:10 - RedaccióSanta Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació

  Unanimitat del Ple en l’aprovació de la moció que declara Santa Perpètua població lliure [ ... ]

Política
 Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons
22 Mar 2024 09:49 - Redacció Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons

El portaveu del grup municipal de CS a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat [ ... ]

Política