hola

23 de març de 2015 //

En motiu de la proposta per part del govern de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda de crear un Consell Municipal de Joventut al municipi i la proposta de funcionament d'aquest, des de l’Assemblea de Joves de Santa Perpètua de Mogoda (AJSPM) volem fer públiques les següents consideracions:

En primer lloc celebrem que per fi el govern local faci un pas per constituir el Consell Municipal de Joventut, tot i que el fet que aquest justament sigui creat dos mesos abans de les eleccions ens fa dubtar de fins electoralistes, ja que fa uns anys que diferents entitats juvenils de Santa Perpètua ja havien manifestat el seu desig de creació d'aquest.

Malgrat aquesta bona voluntat de la Regidoria i l'equip de govern, nosaltres no compartim el model de funcionament que es proposa, ja que pretén que aquest tan sols sigui un òrgan consultiu. Des de l'AJSPM creiem que si realment l'Ajuntament vol fer una aposta ferma per la participació juvenil, cal que el Consell de Joventut sigui un òrgan decisori, no tan sols consultiu, i fins i tot vinculant. El fet que tan sols sigui un òrgan consultiu i que allò que es decideixi no arribi a cap port, pot ser frustrant i desmobilitzador per aquelles joves que hagin decidit participar d’aquest òrgan i pel jovent en general. Si ja costa mobilitzar i fer partícip del seu municipi al jovent perpetuenc, aquest col·lectiu no ens podem permetre el luxe de veure com les decisions preses en un Consell Municipal entre les diferents participants no serveixin per res. Segurament aquest fet podria fer créixer encara més de desconfiança cap a les institucions i la participació en aquestes.

Des de l’Assemblea de Joves creiem que al Consell de Joventut han de poder-hi participar joves del municipi, organitzades o no. En la proposta de reglament de l'Ajuntament es té en consideració la participació de representants d'entitats o els partits amb representació a l'Ajuntament. Des de l’AJSPM volem remarcar que creiem necessari que aquestes representats siguin joves, limitant l’edat de participació de les membres. Ningú millor que les joves pot saber de primera mà allò que ens afecta en el dia a dia i quines necessitats tenim. En la nostra quotidianitat el poder adult hi és present; i si al Consell de Joventut es treballaran temes exclusivament juvenils, cal que sigui un espai lliure d’opressions i on les joves puguin debatre, consensuar i decidir lliurement, sense imposicions adultocràtiques. Les adultes ja poden tenir altres espais de participació, el Consell de Joventut ha de ser una eina més d’apoderament juvenil, des d’on poder tractar diferents temes i on els i les joves puguem decidir lliurement sobre diferents qüestions.

Per tot això, des de l'Assemblea de Joves presentarem esmenes a la proposta de reglament del Consell de Joventut que ha presentat l'Ajuntament amb la voluntat que aquest òrgan sigui decisori, de participació directa i plenament juvenil; i d'aquesta manera aconseguir apoderar més al jovent perpetuenc. Tot i així, des de l'AJSPM continuarem treballant per l'apoderament juvenil mitjançant altres formes d'auto-organització.

Assemblea de Joves de Santa Perpètua de Mogoda (AJSPM) 

0
0
0
s2sdefault