hola

ns unim al poble Sahrauí i fem una crida urgent a tots els agents pertinents per tal que pressionem al Govern Espanyol i fem que assumeixi les seves responsabilitats d’erradicar el colonialisme del Sàhara Occidental de conformitat amb la Carta de les Nacions Unides, respectant el dret a l’autodeterminació dels pobles sotmesos a una dominació colonial.

El President del Govern d’Espanya dona suport a la proposta del Regne del Marroc que pretén concloure aquesta descolonització annexionant-se com a una autonomia aquesta antiga colònia espanyola de la que Espanya continua sent potència administradora, segons les Nacions Unides. La nova posició del Govern d’Espanya està absolutament en contradicció amb la legalitat internacional. Nacions Unides, la Unió Africana, la Unió Europea, la Cort Internacional de Justícia, el Tribunal de Justícia Europeu i les organitzacions africanes no reconeixen cap sobirania del Marroc sobre el Sàhara Occidental. En canvi, Espanya té responsabilitat jurídica i política. Eren súbdits de l’Estat Espanyol i aquesta responsabilitat no caduca mentre el poble Sahrauí no hagi pogut exercir el seu dret inalienable a l’autodeterminació.

A més, des de novembre de 2020, els sahrauís i el Regne del Marroc es troben en conflicte bèl·lic amb morts perquè l’exèrcit del Marroc va vulnerar l’alt el foc disparant a població civil en el pas del Guerguerat.

La decisió del President Sánchez pretén legitimar la repressió, els crims de guerra i els crims contra la humanitat que sistemàticament es produeixen al Sàhara ocupat pel Regne del Marroc.

SPSolidària

0
0
0
s2sdefault