hola

Els Regidors i regidores han de gestionar el mandat de la ciutadania. No només han de quadrar números, sinó que se’ls demana que facin política. És a dir, que prioritzin i en conseqüència inverteixin en allò que creuen que és bo per la ciutadania que els ha escollit. Aquest govern municipal, d’un temps cap aquí, ha fet mans i mànigues per disminuir el pes de les Escoles Bressol Municipals. Des de 2017 fins avui ha reduït el 22% de places ofertes i ha tancat EBM l’Espiga, amb l’excusa de la baixa natalitat. Però el cert és que al curs actual s’han ofert 214 places per 539 infants empadronats a Santa Perpètua.

Amb tot només s’han escolaritzat 190 infants. No cal ser massa estatista per adonar-se, que existeix una barrera que fa que moltes famílies no puguin accedir al servei de l’escola bressol. Aquesta barrera es diu Preu Públic. El preu que han de pagar les famílies per escolaritzar els seus infants i que a més ens últims darrers cursos ha acumulat un 4% d’augment.

Ara, aquest govern lluny de prendre la iniciativa, espera que la Generalitat compleixi amb la seva promesa de pagar el curs dels 2 anys. Si no és així el nostre govern municipal, per si mateix, seguirà disminuint places i augmentant quotes a les famílies, fins que sigui un servei elitista.

Salvador Alemany

Centre Vila

0
0
0
s2sdefault