hola

8 de desembre de 2019 //

Els microplàstics són petits fragments de plàstic de menys de 5 mil·límetres de diàmetre. Actualment trobem aquest nou concepte en boca de tots els mitjans de comunicació, però el que sembla més preocupant és la possibilitat de trobar-los als nostres àpats. Aquestes petites partícules de plàstic poden ser ingerides pel zooplàncton, invertebrats i peixos petits, introduint-se d’aquesta manera en la cadena alimentària. La detecció d’aquestes petites partícules en animals marins, en el peix que mengem, en la sal, en la sorra de platges ha fet esclatar les alarmes de la comunitat científica. 

La llum solar, l’acció de l’aigua i els microorganismes degraden els productes de plàstic, com poden ser bosses o ampolles, fins que es generen petites partícules. Per altra part, existeixen alguns productes que surten al mercat que ja contenen microplàstics, els podem trobar a productes cosmètics o dentífrics.

Davant d’aquesta crítica situació, la ciutadania ha prendre consciència de la toxicitat d’aquestes substàncies i intentar evitar en el dia a dia tot el plàstic que sigui possible, ja que de la seva actuació dependrà la seva pròpia salut i la del nostre planeta.

 

Alan Britcha. La Florida

0
0
0
s2sdefault