hola

Cris Àlvarez és una jove perpetuenca aficionada a transformar els Playmobil en personatges famosos, cantants, actrius o amics. Ara acaba de presentar algunes de les seves peces en una exposició que ha realitzat al restaurant Can Perico. Ens aquesta entrevista ens parla de la seva afició. Podeu consultar les seves obres a les xarxes socials @YouAreClick

Com va néixer la teva afició a costumitzar playmobil?
De petita ja m'agradaven, però fa tres anys quan vaig començar a treballar a una botiga de joguines El Planeta de Alba de la plaça Nova vaig retrobar-me amb els playmòbil actuals. Els d'abans eren més senzills i els d'ara tenen més complements i "pijadas". A més, muntaven aparadors amb playmobil i la gràcia va ser que vaig fer al meu cap, el Jordi, i a mi mateixa amb playmobil i a partir d'aquí quan arribava un aniversari d'una amiga doncs li regalava el seu playmobil, als meus avis pel seu aniversari de noces també i així..

Llavors, els primers que vas fer són el teu cap i a tu mateixa?
Sí. I a partir d'aquí, relacionats amb famosos que m'agraden molt. He fet cantants, grups de música i cinema. He fet de tot. Personatges actuals i que tenen repercussió.

Quants tens , quants has fet?
Molts. He perdut el compte. A casa tinc una estanteria on els poso, però ja s'ha quedat curta i no em caben. El que faig ara és que poso els que més m'agraden i els vaig rotant.

Quant temps dediques a transformar un?
Depèn. Al principi tenia poques peces a casa i ara cada cop tinc més. Tinc un especie de ludopatia playmobil (riu). Cada cop vaig a més fires, a Sabadell, una vegada a l'any hi ha una important; també, a Sants i al Poble Espanyol. Allà puc comprar peces soltes. Intento disposar de complements com càmeres fotogràfiques o de vídeo, skate o surf. I desprès també visito mercadillos. Hi ha feina. Es difícil, si tinc les peces a casa és més fàcil, si no les he de pintar i només haig de combinar. Si no les tinc m´haig d'espavilar. Pot ser que ho trobi ràpidament o no. A vegades he tardat mesos perquè no trobava una gorra que em faltava per acabar el playmobil.


Acabes de presentar una exposició a Can Perico, tens previst fer més?
Aquesta ha estat la primera exposició. Haig d'informar-me de les sales d'exposicions municipals. Parlaré amb l'Ajuntament a veure si puc presentar-la i que ho vegi la gent. Em puja l'autoestima. M'agrada sentir a la gent dir que li agrada el meu treball. Vaig fer la Shakira amb la cançó Chantaje amb Maluma i va tenir molta repercussió perquè ella el va repiular a les seves xarxes socials.

Quin són els teus preferits?
Tots són una mica fills meus. Una que em va costar molt és la Mary Poppins, que tenia molts detalls. També m'agrada les actrius de Vis a Vis i em feia gracia tenir-les en miniatura. Fredy Mercury, sobre tot un que té la capa quan va vestit de rei. I també l'Eleven de la sèrie Stranger Hings que vaig fer-la amb tots els detalls i vaig pintar-la tota.


Foto: Cris Àlvarez amb el seu playmòbil llegint l'Informatiu  / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres entrevistes

"Recorreré el Marroc amb bicicleta i faré un documental sobre la cultura amaziga"

El perpetuenc Ferran Figueras començarà el proper dijous 15 de setembre un nou viatge de cicloturisme [ ... ]

''Els familiars de malalts d'Alzheimer necessiten molt de suport emocional i temps per a ells''
''Els familiars de malalts d'Alzheimer necessiten molt de suport emocional i temps per a ells''

Segons la Regidoria de Salut Pública, unes 170 persones estan afectades per la malaltia de l’Alzheimer [ ... ]

''L’acceptació d’un mateix és el primer pas per descobrir tot el que pots arribar a fer''
''L’acceptació d’un mateix és el primer pas per descobrir tot el que pots arribar a fer''

Un glaucoma va provocar que aquesta perpetuenca resident al barri de Centre Vila comencés a perdre [ ... ]