hola

La Jove Orquestra de Santa Perpètua de Mogoda (JOSPeM) celebra aquest any el seu desè aniversari. Aquest mes de gener ha protagonitzat un concert al Teatre del Centre Parroquial per commemorar la data. La JOSPeM es va presentar oficialment l’any 2006 amb un concert al Castell de Mogoda. Un any abans, el director de l’Escola Municipal de Música de Santa Perpètua de Mogoda va reunir un grup d’alumnes i exalumnes per proposar-los crear una orquestra amateur amb la idea que els estudiants i antics estudiants de l’Escola poguessin compaginar els seus estudis i treballs amb la música, ja que molts d’ells l’havien hagut de deixar aparcada.  Des del 2008, la Jove Orquestra ha esdevingut associació per tal de poder promoure la música. La presidenta de la JOSPeM, Ester Umbert, ens parla de l'aniversari i del futur de l'orquestra.

Com va anar el concert del desè aniversari de la JOSPeM?  
Va ser un concert festiu. Ens feia il·lusió recuperar peces que ja havíem tocat per tal de tenir present per on hem passat i la quantitat de repertoris que ja hem tocat. Es fa difícil combinar l'orquestra amb les obligacions de cadascú però al final intentem que acabi sonant.

Què caracteritza aquesta orquestra de Santa Perpètua? Quins son els seus trets identitaris?
La Orquestra es caracteritza pel fet d'estar formada per músics amateurs que combinem els assajos de la Jospem amb la feina i els estudis. A més és un espai que permet als alumnes adults de l'Escola Municipal de Música i Dansa seguir tocant si arriben a un punt en que no poden combinar els horaris personals amb l'EMMD. Seguim molt vinculats a l'escola, i com diu l'Eliseu, som els fills emancipats.

En quin moment arriba la JOSPeM al seu desè aniversari?
Hi arribem en un moment de canvis i renovació de la Junta. A partir d'ara la presidenta serà la Sílvia Contreras. També podem dir que estem en un moment més madur musicalment, perquè ja ens coneixem més com a grup.

Quants músics formen l'orquestra?
La formen una mitjana de 24 músics. Depèn del moment del curs, perquè com ja hem dit, és difícil combinar la feina amb l'orquestra i aquest número puja o baixa en funció de la disponibilitat dels músics.

Com mira la JOSPeM al futur?
Mirem al futur amb il·lusió, però alhora amb preocupació perquè arribin relleus que puguin perpetuar l'entitat i seguir fent música.


Foto: Ester Umbert, durant el concert del desè aniversari / Josep Cano

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres entrevistes

"La ràdio municipal ha d'obrir les portes a entitats i associacions amb alguna cosa a dir"

El 27 de febrer va tenir lloc el Consell Municipal de Mitjans a la sala de plens de l’Ajuntament. [ ... ]

Ivet Vidal: “Vam crear el grup Scarlets per donar protagonisme i visibilitat a les dones”
Ivet Vidal: “Vam crear el grup Scarlets per donar protagonisme i visibilitat a les dones”

La programació de la Festa Major de Santa Perpètua es tancarà el dilluns 3 de sete­mbre amb un [ ... ]

"En Santa Perpètua hay mucha afición a los coches y motos clásicas"

Més d'una quarantena de cotxes clàssics van participar a la primera Trobada Motor Clàssic que es [ ... ]