hola

Marga Angrill és la presidenta de l'associació L'Aparador, que compta actualment amb 23 comerços adherits i que aquest dissabte 14 de novembre organitza la primera edició de la Fira Salut, cos, ment i emocions a la plaça de l’Era al costat del complex La Granja Espai Cultural. L'Aparador va neixer amb l'objectiu de promocionar el comerç i posar-lo en contacte amb l'entorn dels polígons industrials.

Amb quin objectiu neix la Fira de la Salut, cos, ment i emocions que organitza L'Aparador?

L'Aparador té mol poc temps de vida i teníem ganes de fer alguna cosa que visualitzés la nostra feina . L'objectiu nostre és posar en contacte els comerços amb les empreses i amb els polígons industrials i interrelacionar-los.
A nivell personal organitzar aquesta fira era una fantasia, una il·lusió. No hi han fires mèdiques, els metges i les farmacèutiques ja tenen els seus congressos i les fires sempre acaben sent o estan relacionades amb la medicina alternativa. En canvi jo crec que caminem a sumar i a complementar la medicina alternativa i tradicional, a un mon on les persones estiguin ben ateses.
Jo estic ficada en el món de la salut des de la psicologia i aquesta psicologia està cada cop més lligada a les malalties.
A L'Hospital de Manacor com a experiència amb el doctor Torrijos (metge especialista en nefrologia i teràpia neural), que participarà a la fira, veiem que les persones quan estan ben ateses per la medicina i al mateix temps quan estan ben d'ànim i amb el seu interior els resultats són molt més ràpids, la malaltia s'escurça, o no, la persona mor però mor en qualitat. Per exemple una persona que rep quimioteràpia per què no promocionem també una teràpia energètica com el reiki que li donarà una bona estabilitat.

Creu que la ciutadania s'interessa cada cop més per aquesta medicina complementaria (alternativa)?

Crec que si. El que passa és que les persones opten per una o per altra. Hi ha qui diu que ell no va mai al metge i opta per la alternativa, i altres que no confien gens per què no està regulada. I això es cert, i és un problema per què no la regulem? ... Jo crec que els dos es poden complementar. Els primers que han de volen fer el pas són els professionals. Que els metges no creguin que se'ls treu el seu espai, per què el que fan ho fan molt bé; i els alternatius no pensin que l'energia és tot. Si jo tingués una malaltia aniria als dos llocs.


Tindrà continuïtat la fira?

Aquesta fira l'hem preparada amb molt poc temps i hem comptat amb el suport de la Regidoria de Comerç de l'Ajuntament de Santa Perpètua. Hi ha metges que diuen que fem una segona fira, que volien assistir però per problemes d'agenda no podia participar.


Que trobarà la ciutadania a la Fira de la Salut?

A partir de les 10.30 hores d'aquest dissabte 14 de novembre trobarà conferències durant tot el dia. Hi ha de tot , metges de medicina tradicional, naturòpates, psicologia, relaxació. Hi hauran dotzes carpes de diferents àmbits tant de l'energètic, medicina tradicional i esport. Abans d'aquesta fira, per anar fent camí, hem fet conferències als centres cívics. I segurament desprès de la fira programaren dues noves conferències dimarts i dijous als centres cívics de Santa Perpètua.


Foto: Marga Angrill, presidenta de L'Aparador / L'Informatiu

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres entrevistes

"El reconeixement de l'ONU significa un motiu més per continuar treballant en la línia de codesenvolupament"

La celebració dels 20 anys de SPSolidària va tenir un moment especial, quan la presidenta de l’ONGD, [ ... ]

“El projecte Som Diverses neix per donar veu al feminisme i a la diversitat funcional”
“El projecte Som Diverses neix per donar veu al feminisme i a la diversitat funcional”

La perpetuenca Neus Miró ha posat en marxa Som Diverses, i ens explica que és un projecte de transformació [ ... ]

 “Hi ha una sensació de por a la cultura i al seu accés que hem de trencar perquè és segura”
“Hi ha una sensació de por a la cultura i al seu accés que hem de trencar perquè és segura”

Valeria Ros arriba a Santa Perpètua amb el seu espectacle Sin Filtro en un moment complicat per a la [ ... ]