hola

L'Associació Amics de Santiga ha convocat el XXVI Concurs de pintura ràpida de Santiga que tindrà lloc del 27 al 29 d’agost i repartirà premis per un import total de 6.250 euros. El premi d'Honor del certamen està dotat amb 1.200 euros. El veredicte del jurat es farà públic el 29 d'agost a les 20 hores al Centre Cívic El Vapor. En aquesta ocasió, l'entitat que presideix Jaume Vinyals ha implicat a alumnes del curs de pintura infantil de l'Espai de les Arts. Vinyals espera que aquesta edició compti com a mínim amb el mateix número d'artistes de l'any passat.

Quines són les novetats en aquesta edició del Concurs de Pintura Ràpida de Santiga?

De fet novetats no hi ha. Es convoca com cada any. Aquesta és l'edició 26. Tenim els mateixos premis i esperem el mateix nombre de pintors que l'any passat. La novetat és convocar-lo perquè els patrocinis no són fàcils, estem en una època que no deixem enrere de dificultat, però hem aconseguit convocar el concurs amb els mateixos premis de l'any passat, i per tant esperem els mateixos pintors de la darrera edició i si en són més, millor.
Tenim una assistència bastant regular, entre seixanta i vuitanta pintors cada any. La participació d'alguns d'aquests depèn de les dates en les que cau el concurs. No és el mateix que caigui en l'última setmana de mes que la setmana d'abans.
La novetat és que aquest any, amb la col·laboració de l'Espai de les Arts, hem volgut que nens de sis anys participin en el concurs pintant un quadre i el presentin a l'exposició. Aquests nois i noies han estat tutelats pels professors de l'Espai de les Arts i nosaltres els hi hem facilitat les teles de mida petita i els hi hem donat el material. Paral·lelament, com totes les obres són de Santiga, els hi hem donat imatges del indret per a que realitzessin les seves obres. Són tretze nens els participants i dos d'aquests han volgut fer dos quadres, per tant hi haurà quinze quadres. La finalitat és que aquests nens comencin a adonar-se de quines possibilitats tenen amb aquesta petita prova. El que sí tenim clar des de l'associació és que aquests quadres seran exposats junt amb els quadres dels professionals i el dia 13, que és el lliurament del premis, a cadascun els hi atorgarem un diploma especial com a testimoni de participació en el concurs. Si aquesta nova proposta anés bé ho seguiríem fent. A la fotografia de família apareixeran tots els nens i nenes, junt amb els artistes professionals.

El fet que enguany les dates són gairebé a finals de mes pot incrementar la participació?

Ara fa dos anys només van venir 50 pintors i, en canvi, l'any passat van presentar-se seixanta-dos. El 2013 quedava la penúltima setmana de mes, quan molta gent està de vacances. Dotze pintors, des de fora, sembla que no sigui molt però, per nosaltres, en són molts. Estaríem contents que aquests seixanta-dos pintors tornessin a repetir. Les dates d'aquest any són encertades perquè la gent ja torna a casa a final de mes i això és positiu per a la participació.

Amb les obres participants s'organitza una exposició que també es podrà veure durant la Festa Major

El veredicte es realitzarà el dissabte 29 d'agost a les 20 h al Centre Cívic El Vapor i les obres quedaran exposades des del diumenge fins al dilluns de la Festa Major. Durant tota la setmana en els dies feiners, de 18 h a 21 h del vespre i els festius i Festa Major de 12 h a 14 h i de 18 h a 21 h del vespre és l'horari que permet que la gent s'ho combini i pugui visitar l'exposició i veure els quadres. Portem 26 anys fent el concurs i cada cop queden menys localitats que realitzin aquest tipus de concurs, sobretot per causa de la crisi, ja que es queden sense patrocinadors.

L'empresariat i el comerciant de Santa Perpètua encara s'implica i col·labora amb el certamen?

Els patrocinadors que tenim aquest any, excepte un, gairebé estan des del primer dia. Són gent del poble que té l'empresa aquí i, per tant, en certa manera, són els qui protegeixen el concurs. Fa set o vuit anys, hi havien més premis. En 2009 hi havien disset i en 2008, va ser molt especial perquè hi van haver vint-i-un premis. Des del 2008 fins avui, tot això ha anat baixant i ara fa dos o tres anys que mantenim el mateix nivell i estem contents.


Foto: Jaume Vinyals, president de l'Associació Amics de Santiga /L'Informatiu

 

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres entrevistes

“Vam crear l’escola Mainada el 1972 per afavorir a dones que, com nosaltres, volien treballar
“Vam crear l’escola Mainada el 1972 per afavorir a dones que, com nosaltres, volien treballar"

Fa 50 anys que unes dones de Santa Perpètua es van aliar per lluitar contra el que consideraven injust [ ... ]

“No se trata de ayudar, necesitamos hombres cuidadores y corresponsables”
“No se trata de ayudar, necesitamos hombres cuidadores y corresponsables”

El psicólogo Álvaro Ponce apuesta por un cambio en las maneras de ser de la masculinidad y por una [ ... ]

Adrián Galán: “M’ha sorprès el ritme alt i el nivell de competitivat que hi ha en els entrenaments”
Adrián Galán: “M’ha sorprès el ritme alt i el nivell de competitivat que hi ha en els entrenaments”

El perpetuenc Adrián Galán afronta la seva primera temporada al Futbol Club Barcelona d’hoquei pa­tins. [ ... ]