hola

El 13 de juny, Isabel Garcia, la candidata d’ICV, va ser investida novament alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda. Garcia va obtenir el suport de 17 dels 21 regidors de la Corporació; va sumar els 10 vots del seu grup, els 4 d’ERC i els 3 del PSC. L’alcaldessa afirma que la creació d’ocupació i l’atenció a les persones més vulnerables continuen sent els reptes del proper mandat, encara que assegura que ‘m’agradaria que, a mig mandat, poguéssim dir que ja no són objectius prioritaris”. En els propers dies es farà públic el cartipàs municipal i el Pla de mandat, fruit de l’acord de govern assolit entre ICV i PSC.

Quins seran els eixos d’aquest mandat?
Donarem continuïtat al que s’ha fet durant aquests quatre anys. Ens trobem encara en una situació de crisi i, com a conseqüència, cal tenir unes prioritats clares. Evidentment, el primer objectiu és gestionar els recursos públics amb el màxim de rigor i de sentit comú, amb una organització municipal més eficient, al servei de la ciutadania i amb una fiscalitat equilibrada. Un altre objectiu és prioritzar l’atenció a les persones i a les famílies més vulnerables, incrementant i mantenint les polítiques socials. Esperem i desitgem que la situació es vagi normalitzant, que cada cop hi hagi menys famílies desafavorides. D’altra banda, continuarem fomentant l’activitat econòmica, la creació d’ocupació i la formació de la ciutadania, perquè tingui més oportunitats de trobar feina. Desenvoluparem programes que formen part de la nostra agenda estratègica i de l’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes. Treballarem també per la millora de la qualitat de vida de les persones i pel medi ambient. Pensem que el mandat passat es va haver de fer un gran esforç per sortir d’una situació de gran precarietat que tenia l’Ajuntament i aquest mandat ha de ser el de la qualitat i el de la millora de tot l’espai urbà. A més, potenciarem el diàleg i el consens amb tots els grups municipals.

Quan aprovarà el cartipàs municipal? Ens podria avançar en quines àrees es dividirà?
Encara no us el puc avançar, disposem de 30 dies de marge per elaborar-lo, però no esgotarem aquest termini perquè el volem tenir al més aviat possible. Estem parlant ja amb els regidors i regidores del govern i aquesta setmana podria estar enllestit.

A l’anterior mandat, l’equip de govern va apostar per la generació d’ocupació, amb les obres del parc Central i el Centre de Formació Ocupacional, entre d’altres. Es continuarà en aquesta línia?
Sí. Els ajuntaments no tenim competència en matèria d’ocupació, depèn de la Generalitat i de l’Estat, però, tot i així, som les administracions més properes a la ciutadania i vivim i patim al costat de les persones que no tenen feina. En la mesura del possible i dins de les nostres possibilitats econòmiques, continuarem impulsant plans d’ocupació. Per tot l’exposat, reivindico un finançament just per als ajuntaments. Estem assumint més o menys un 30% de les competències de les altres administracions i també reclamem que qui té les competències sigui conseqüent i conscient de quines són les necessitats més importants per a la ciutadania i hi dediqui diners i esforços.

Ens avançaria accions concretes?
Impulsarem obres com la reurbanització de tot l’entorn del Vapor; el manteniment de la via pública i de parcs i jardins, a més de projectes de millora de qualitat de vida de les persones. Està clar que continuarem impulsant plans d’ocupació i incentivant la creació de llocs de treball al nostre municipi, sense oblidar la contrapart, és a dir, el teixit empresarial. Estarem en contacte permanent amb les empreses i indústries locals perquè, en el moment que ho necessitin, puguin contractar personal mitjançant la nostra borsa de treball i així poder ocupar més persones de Santa Perpètua en situació d’atur.

La creació d’ocupació i l’atenció a les persones són, doncs, novament els reptes per afrontar en aquest nou mandat.
En són els objectius prioritaris. M’agradaria que, a mig mandat, poguéssim dir que ja no ho són, perquè el context s’hagi normalitzat, perquè la majoria de persones a l’atur tingui feina i perquè famílies i persones desafavorides hagin solventat la seva situació.

A banda dels projectes municipals, Santa Perpètua es troba a l’espera d’altres serveis, com l’edifici de l’Escola Els Aigüerols i l’estació central de la Granja Soldevila. Què farà el govern municipal?
Amb l’Escola Els Aigüerols, continuar lluitant i treballant davant de la Generalitat perquè construeixi l’edifici al més aviat possible. Cal millorar la qualitat educativa, no volem aules massificades. És cert que actualment hi ha una davallada de la natalitat al municipi, però també és veritat que, a diferència d’altres poblacions i així li comuniquem sempre a Ensenyament, Santa Perpètua té matrícula oberta i, per això, cal el nou edifici. A més, l’espai on hi ha Els Aigüerols el necessitem per tenir una Escola d’Adults de qualitat i un Centre Obert. Respecte a l’estació de la Granja Soldevila, continuarem insistint i vetllant perquè es compleixin els terminis que ens van avançar; a l’estiu, l’aprovació del projecte, i cap a final d’any, l’inici de les obres de construcció de l’estació de tren.

En la majoria de municipis, els consistoris s’han fragmentat. En canvi, a Santa Perpètua, la seva formació s’ha quedat a un regidor de la majoria absoluta. Com valora aquesta situació?
Vull agrair a tota la ciutadania que per desena vegada ens hagi tornar a donar la confiança. Això és el millor que li pot passar a qui encapçala una llista i té l’honor de ser l’alcaldessa del nostre poble. En aquests comicis es presentaven més partits que mai i es preveia que el vot fos més dividit. No obstant, continua havent-hi molta abstenció, pràcticament la meitat de l’electorat s’ha quedat a casa. Hem de continuar treballant perquè la ciutadania confiï en els polítics. També vull assenyalar que l’electorat perpetuenc ha fet un gir molt important i ha expressat que vol ser governat per partits d’esquerres. Entre ICV, ERC i PSC sumem 17 regidors i regidores dels 21 que configuren la Corporació.

El nou Ajuntament es caracteritza perquè la majoria dels edils (13) s’estrenen en el càrrec. Com valora aquesta renovació?
La valoro molt positivament, hi ha saba nova, cares, idees i propostes noves. No obstant, trobarem a faltar els regidors i regidores que han plegat i que han aportat la seva experiència al Consistori.

Les relacions entre ICV i el PSC han passat per moments complicats. Ha estat fàcil arribar a un acord per governar?
Els inicis sempre són complicats, però arriba un punt en el qual les relacions s’han de normalitzar i s’ha de prioritzat allò que ens uneix, que és el nostre poble. Si això ho tenim clar, amb dedicació i esforç ho podem tirar endavant. En la constitució del nou equip, establim les bases de treball i, tenint sempre en compte el full de ruta, la relació entre les dues formacions es normalitzarà, com passa sempre.

Inicialment, van mostrar la seva voluntat de constituir govern amb la segona força més votada, en aquest cas, ERC. Finalment no ha estat així, per què?
Les converses amb ERC van començar amb molt bona entesa, fins que vam arribar a un escull insalvable, però en cap moment hi ha hagut malentesos, hem estat molt transparents per ambdues bandes. ERC no veu possible el pacte, de moment, però no ho descarta en un futur. Deixem les portes obertes i, de fet, de les sis tinences d’Alcaldia, una estarà vacant. Amb el PSC vam tenir més coincidències en la primera ronda d’entrevistes que amb ERC, el diàleg va ser força àgil i fluid a l’hora d’arribar-hi a acords, perquè en el moment de plantejar quines serien les responsabilitats, hi va haver coincidències. Entre les parts, vam pactar tots els punts, fent concessions per ambdues bandes i estic molt contenta de poder configurar un govern ampli per a Santa Perpètua de Mogoda i que des del principi tingui estabilitat.


Foto: Isabel Garcia, alcaldessa de Santa Perpètua, al pati interior de la Casa de la Vila / Josep Cano

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres entrevistes

“Costa molt de pujar i l'ascens és una gran injecció de moral per a tota l'entitat”
“Costa molt de pujar i l'ascens és una gran injecció de moral per a tota l'entitat”

El conjunt sènior A de l’Sport Sala ha aconseguit aquesta temporada l’ascens a la Primera Catalana. [ ... ]

“Estem preparant un sopar com a acte central de la celebració del 50è aniversari”
“Estem preparant un sopar com a acte central de la celebració del 50è aniversari”

L’any 1974 va néixer el Club Hoquei Santa Perpètua. L’actual junta directiva de l’entitat, presidida [ ... ]

La Comissió de Deskoncerts:
La Comissió de Deskoncerts: "La pandèmia ens ha afectat molt a l'hora d'organitzar-nos"

La Festa Major d’estiu d’aquest any recupera els Deskoncerts després de no haver-se pogut celebrar [ ... ]