hola

Aleix Herrero és professor de l'aula oberta de l'INS Estela Ibèrica, un projecte de diversificació curricular que està orientat a treballar amb escolars amb necessitats educatives amb l'objectiu de apropar-los al món laboral. Els alumnes participen en tallers que tenen com a finalitat que l’aplicació pràctica dels coneixements adquirits esdevinguin un element motivador. El professor durant l'acte de lliurament de diplomes va animar els alumnes a continuar remant i a lluitar per allò que volen. Més d'una vintena de centres educatius i empreses del municipi han col·laborat en els projectes Experimenta, Supera't, Faig i Orienta't, facilitant als alumnes la realització de les seves pràctiques.

En què consisteix l'Aula Oberta de l'INS Estela Ibèrica?
L'Aula Oberta és un projecte de diversificació curricular que està orientat a treballar amb nois i noies que han anat, diguem-ne, arrossegant mals resultats educatius al llarg de l'ESO i el que es pretén és reinserir-los en el món educatiu i sobretot que recuperin la confiança, que la tenen per terra després d'acumular mals resultats i fracàs darrere fracàs. L'objectiu del programa és que treballin a partir de diferents tallers pràctics, tres oficis diferents, en aquest curs hem fet fusteria, cuina i mosso de quadra i hípica per apropar-los al món laboral, que es vegin capaços de fer coses per ells mateixos, amb les seves pròpies mans, i d'altra banda, també una part més acadèmica on treballem les competències bàsiques de cada assignatura a partir del currículum de quart d'ESO i que els porti a assolir un mínims necessaris per graduar-se i assolir l'etapa.

Quants alumnes han participat en aquest projecte, Orienta't?
Quinze. Són cinc noies i deu nois. Tenim alumnes repetidors, la gran majoria, però també nanos que vénen de fora i pel tema de l'adaptació al nou país o l'idioma, els hi ha costat fer els cursos anteriors de l'ESO, i altres també de procedència de famílies en què els pares treballen moltes hores i no poden dedicar una atenció als seus fills en clau d'estudi i de suport de cara a l'ensenyament, diguéssim.

Al seu discurs ha destacat que cal "continuar remant", per què i amb quin objectiu?
D'això es tracta, quan parlem de la motivació, en el món dels estudis, penso que és el factor principal. Es tracta, primer, de recuperar aquests nois perquè lluitin, s'esforcin, es marquin uns objectius i els puguin assolir; i a partir d'aquí, ja se'ls dóna l'empenta que els falta per sortir al món adult, estudiar un cicle, per incorporar-se al món laboral, conscienciant-los també que la dificultat que els espera és molt alta, i sobretot que no defalleixin, que continuïn remant, que continuïn endavant i que lluitin per allò que volen, que és construir-se un futur.

També s'ha comentat la importància de la col·laboració tant de centres públics com d'entitats privades a l'hora de fer les pràctiques en aquests centres.
Ho comento molt amb altres companys, professors d'altres poblacions, que en aquest poble tenim una sort immensa, primer de poder comptar amb un Ajuntament que es preocupa, i molt, per l'educació pública, d'uns tècnics d'Educació que lluiten i deixen hores i hores de treball per aconseguir que tots els nanos tinguin les mateixes oportunitats i també de tot un col·lectiu d'empreses del municipi que es preocupen pel poble, per la seva gent, pel seu futur que és la gent jove, i que tots plegats és molt maco veure com tots remant, tots units podem aconseguir que els nostres nanos tirin endavant.


Foto: El professor Aleix Herrero amb un alumne del projecte Orienta't / L'Informatiu

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres entrevistes

''A la meva fotografia del món casteller hi ha força, sentiment i il·lusió''
''A la meva fotografia del món casteller hi ha força, sentiment i il·lusió''

Al carrer del Doctor Trueta 6-8, es podrà visitar de l’1 al 16 de març l’exposició Fort! Noves [ ... ]

"Que la ciutadania conegui què passa al municipi i en sigui partícip"

La redacció de l’Informatiu està formada per la directora de Comunicació, Teresa Mira, i els redactors [ ... ]

“Les reclamacions dels MIR no només són per a nosaltres, volen millorar el sistema”
“Les reclamacions dels MIR no només són per a nosaltres, volen millorar el sistema”

La greu situació del sistema sanitari s’ha posat de manifest amb la pandèmia provocada per la Covid-19, [ ... ]