hola

La Michele Parer és australiana i amb la seva família ha viatjat fins a Santa Perpètua buscant els seus avantpassats. El dibuix d'un immens arbre genealògic de la seva família, fruit d'un complex treball de documentació previ, els va portar fins a Mogoda. Allà el seu rebesavi, l'Anton Parer, era moliner i, amb els seus cosins, ha volgut fer un llarg viatge i retrobar-se amb les seves arrels. Aquests dies, amb la Regidoria de Cultura, han visitat Mogoda i fins i tot, han trobat una família de perpetuencs amb la qual comparteixen avantpassats.

Què us ha portat fins a Santa Perpètua?
Amb un grup de familiars hem vingut perquè el meu rebesavi va néixer aquí. Amb el temps es va traslladar a Alella fins que es va instal·lar definitivament amb la seva família a Austràlia.

Com vau descobrir que els vostres avantpassats eren originaris de Mogoda?
Estava escrit. Una de les nostres tietes, en el seu diari personal, havia escrit que el seu avi era el moliner de Mogoda, després tot va ser lligar fils i aventurar-nos.

Per què era tant important per a vosaltres venir fins aquí?
Hem aconseguit elaborar un arbre genealògic de la família i l'Anton Parer, el meu rebesavi, era el parent més llunyà. Es la dada que més llunyana que tenim dels nostres orígens i per nosaltres era important retrobar-nos amb el lloc d'on ell era, són les nostres arrels.

Com us heu sentit a Santa Perpètua?
Ha estat un sentiment meravellós. Conèixer el lloc on vivia el rebesavi i veure aquests carrers tot pensant que ell, en algun moment de la seva vida, s'hi va passejar, és fantàstic. A més, hem estat molt afortunats de poder recórrer aquests espais i per trobar-nos amb la bona acollida que ens ha fet la Regidoria de Cultura.

Heu trobat allò que buscàveu?
Estem molt contents perquè, a més, hem trobat alguns parents del rebesavi que van quedar-se a Santa Perpètua i això ens ha fet molt feliços.

Què us porteu d'aquest viatge?
La satisfacció d'haver trobat una família que encara segueix aquí, però encara volem més. Volem trobar la tomba del nostre rebesavi, doncs no sabem on és enterrat.


Foto: Michele Parer amb els seus cosins a Mogoda / L'Informatiu

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres entrevistes

“Fer de persona molt dolenta i que a la gent li agradés i a sobre aplaudís, va ser... uau!”
“Fer de persona molt dolenta i que a la gent li agradés i a sobre aplaudís, va ser... uau!”

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha apostat per incorporar el proper curs a l’Espai de les Arts noves [ ... ]

"El programa Aquí STEAM pretén promoure les vocacions científiques de les noies"

Des de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han endegat un projecte a través de centres de [ ... ]

“El Dret a la intimitat ha de ser molt protegit, respectat i valorat i, a vegades, això s’oblida”
“El Dret a la intimitat ha de ser molt protegit, respectat i valorat i, a vegades, això s’oblida”

La perpetuenca Raquel Nieto Galván serà una de les persones que donaran una xerrada emmarcada en el [ ... ]